Burgers bouwen op de BBQ, wie doet het niet? Dat dacht ik al. Jij doet dit ook gewoon! En waarom? Nou gewoon omdat het heel erg lekker is om burgers te bouwen van de BBQ. Wij bij Turn Don’t Burn houden wel van een burgertje op zijn tijd en zijn zo ook vandaag maar weer eens aan de gang gegaan met wat simpele ingrediënten om deze uiteindelijk samen te laten komen in een geweldige smaak. Lees dus even verder als je benieuwd bent naar wat voor een creatie we nu weer hebben gemaakt.
Wat is een bagel burger?
Burgers maken met je handen of met een hamburgerpers?
Wij gebruiken in principe altijd een hamburgerpers. Ik hoor je al denken, burgers maken kan je toch ook best met je handen? Nou dat kan zeker wel maar ik doe het in ieder geval nooit meer zonder deze hamburgerpers. Je krijgt er namelijk zulke mooie even grote hamburgers van en daarnaast heb je ook de structuur van het vlees wat zich mooi behoud waardoor je hele mooie luchtige burgers krijgt. Dit gaat vervolgens de smaakbeleving weer ten goede. Je kan er zelfs gevulde burgers mee maken, dat is toch top? Verder gebruiken we een burger spatel om onze hamburgers op de BBQ te flippen. Op deze manier heb je de perfecte controle en ben je top voorbereid voordat je burgers ga maken.
Een kleine toelichting voordat je aan het recept begint.
We hebben verder in het recept gebruik gemaakt van de All use BBQ rub van van Beekum specerijen welke de typerende BBQ smaken bevat. Heerlijk in combinatie met het zoute van de bacon en kaas. Daarnaast hebben we als saus een versie van de big mac saus nagemaakt. Deze is heel simpel te bereiden en staat ook in het recept beschreven. Wat belangrijk is in deze saus is dat je de augurk en ui echt heel fijn snippert. Dan krijg je de beste ervaring!
Dus, hoe maak je deze bagel burger?
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen op wat voor moment.
Bagel Burger van de BBQ!
Uitrusting
- 1 BBQ met deksel
- 1 burger spatel
Ingrediënten
- 4 stuks bagels (vers of nog at te bakken)
- 500 gram rundergehakt
- 1 pakje ontbijtspek plakken
- 1 pakje ierse cheddar plakken
- 1 hele witte ui
- 1 hele roma tomaat
- 1 zakje ijsbergsla
- 4 eetlepels BBQ rub
Voor de saus
- 8 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels fijngehakte augurk
- 2 theelepels witte azijn
- 2 eetlepels franse dressing (bijvoorbeeld remia)
- 1 eetlepel fijngehakte ui
- 2 theelepels suiker
- een snufje zout
Instructies
- We beginnen in dit recept met de saus. Snipper de augurk en ui heel fijn en meng dit vervolgens met de andere ingrediënten. Zet de saus vervolgens afgedekt in de koelkast terwijl we de rest van de burger maken.
- Maak 4 even grote burgers van ongeveer 125 gram rundergehakt. Gebruik hiervoor de hamburgerpers of doe dit met je handen. Steek vervolgens de BBQ aan en ga voor een temperatuur van 250 graden. Bak de bacon en ui(in ringen gesneden) vervolgens eerst op de BBQ. Als deze goed gebakken zijn leg je ze aan de kant en is het tijd voor de burgers. Grill de burgers 3 minuten aan 1 kant en draai ze om. Leg vervolgens de cheddar op de gegrilde kant en sluit de deksel van de BBQ. De cheddar heeft zo de kans om goed te smelten. Snijd in de tussentijd je bagels door en leg deze ook kort op de BBQ om te roosteren. Let wel op, dit gaat met deze temperatuur erg hard en hoeft maar een paar seconden.
- Haal vervolgens je bagels er af en smeer in met de saus uit de koeling. Beleg vervolgens de bacon en doe daar de burger met cheddar op. Leg daar vervolgens de uienringen op en voeg ijsbergsla en een paar schijfjes tomaat aan toe. Dek vervolgens af met de andere kant van de bagel welke je nog in smeert met de saus.
- Nu is het tijd om te genieten! Maar dat gaat vast lukken!
Voedingswaarden
Heb je bovenstaande bagel burger nou zelf gemaakt?
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast dit bagel burger recept ook wel geïnteresseerd in andere soorten recepten van de BBQ? Kijk dan gerust een onder de categorie BBQ recepten. Je kan ook een van de volgende recepten bekijken, wellicht zit daar wat interessants tussen : lamsrack van de BBQ, ossenhaaspuntjes in hoisin marinade, snelle spareribs, rosbief van de BBQ, garnalenspies van de BBQ of cote de boeuf.
Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
And remember,
Turn don’t Burn