Ga naar de inhoud

Broodje knakworst 2.0 van de BBQ

Bart van Heulen, TurndontBurn

Een broodje worst van de BBQ, knakworst wel te verstaan! Wie kent het niet? Precies, zo goed als iedereen die in Nederland woont kent dit broodje als een welbekend begrip. Daarom dachten wij van Turndontburn, hier moeten we iets mee. We hebben geprobeerd om iets wat al heel goed is nog beter te maken! En dit is naar ons idee gelukt. En voor je het weet is een nieuw idee geboren, een broodje knakworst 2.0 van de BBQ.

Wat is er anders aan dit broodje knakworst? 

Normaliter eten we dit broodje met mayonaise, ketchup en misschien als je geluk hebt wat gebakken uitjes en augurk. Maar we doen het in dit recept even helemaal anders. Aangezien we heel erg fan zijn van het roken op onze BBQ hebben we het bij deze worstjes ook gedaan. We hebben hier de kersenhouten rooksnippers voor gebruikt van smokin’ flavours in combinatie met de smokerbox. De smokerbox in combinatie met de snippers is met name erg geschikt voor de wat kortere rooksessies en is hier dus erg geschikt. Verder is kersenhout bij uitstek geweldig bij het roken van varkensvlees, en aangezien deze worstjes met ontbijtspek omwikkeld zijn past dit uitstekend. Ook zijn de omwikkelde worstjes vervolgens gerubt in een allround BBQ rub. We hebben in ons geval de dry rub all use van van Beekum specerijen gebruikt en daarna afgelakt met deze smokey BBQ saus

Dus, waar begin je?

Je begint met het volgen van onderstaand recept! 

Broodje Knakworst 2.0 van de BBQ

Een broodje knakworst maar dan net effe anders! Een ware smaakexplosie die je nog niet eerder hebt meegemaakt! Probeer het nu!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, BBQ, Nederlands
Trefwoord bbq worst, broodje knakworst, broodje knakworst van de BBQ, worst bbq
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties 3 personen
calorieën 400kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

 • 1 BBQ met deksel
 • 1 smokerbox
 • 1 smokerbox vulling kersenhouten rooksnippers

Ingrediënten

 • 1 blik knakworst
 • 1 pakje lange stroken ontbijtspek of bacon
 • 4 eetlepels dry rub all use
 • 6 stuks verse witte bollen
 • 150 ml smokey BBQ saus

Instructies

 • Begin met het openen van het blik knakworst. Verwijder vervolgens het vocht en droog de knakworstjes goed af met keukenpapier. Rol ze vervolgens in de ontbijtspek en zorg dat je de gehele knakworsten hiermee afdekt. Rol hierna de ingerolde knakworstjes door de BBQ Rub welke je op een bord hebt gestrooid en bedek de worstjes rondom goed. Zet vervolgens deze worstjes onafgedekt in de koelkast totdat je de BBQ aansteekt.
  bbq worst
 • Steek vervolgens je BBQ aan en ga voor een koepeltemperatuur van 120 graden en een indirecte bereiding. Voeg als de BBQ op temperatuur is je smoker box/rookhout toe en laat de worstjes gedurende een uur roken op deze temperatuur. Je zal zien dat ze na dit uur mooi bruin en gerookt van kleur zijn.
  Na het uur is het tijd de worstjes in te lakken met de BBQ saus en dan nogmaals voor 15 minuten op dezelfde temperatuur de deksel te sluiten zodat de saus mooi kan karamelliseren
  bbq worst
 • Vervolgens serveer je de worstjes op verse witte bollen van de bakker of supermarkt! En genieten maar!
  bbq worst

Heb je het broodje knakworst 2.0 nu zelf gemaakt?

Dan hopen wij dat je er net zo van hebt genoten van als dat wij hebben gedaan. De worst van de BBQ in combinatie met de bacon, de BBQ rub, de BBQ saus om het af te lakken en het verse witte broodje doen het in onze ogen toch wel heel erg  goed samen! Net even anders als je standaard broodje knakworst al zeg ik het zelf! Laat ons via de review mogelijkheid onder aan de pagina gerust je bevindingen weten!

Ben je naast dit broodje knakworst 2.0  recept ook wel geïnteresseerd in andere soorten snacks van de BBQ? Kijk dan gerust eens onder de categorie BBQ snacks. Mocht je daar nu geen zin in hebben kan je ook een van de volgende recepten bekijken: zalm-bacon bites, jalapeno poppers, shotgun shells, moink balls en sweet & spicy chicken wings recepten. Kijk maar eens even! Er zit vast wel wat voor je tussen!

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons bericht via de website of verschillende andere mogelijkheden.

En denk eraan,

Turn Don’t Burn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept