Ga terug
+ servings

Broodje Knakworst 2.0 van de BBQ

Een broodje knakworst maar dan net effe anders! Een ware smaakexplosie die je nog niet eerder hebt meegemaakt! Probeer het nu!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, BBQ, Nederlands
Trefwoord bbq worst, broodje knakworst, broodje knakworst van de BBQ, worst bbq
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Servings 3 personen
Calorieën 400kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ met deksel
  • 1 smokerbox vulling kersenhouten rooksnippers

Ingrediënten

Instructies

  • Begin met het openen van het blik knakworst. Verwijder vervolgens het vocht en droog de knakworstjes goed af met keukenpapier. Rol ze vervolgens in de ontbijtspek en zorg dat je de gehele knakworsten hiermee afdekt. Rol hierna de ingerolde knakworstjes door de BBQ Rub welke je op een bord hebt gestrooid en bedek de worstjes rondom goed. Zet vervolgens deze worstjes onafgedekt in de koelkast totdat je de BBQ aansteekt.
    bbq worst
  • Steek vervolgens je BBQ aan en ga voor een koepeltemperatuur van 120 graden en een indirecte bereiding. Voeg als de BBQ op temperatuur is je smoker box/rookhout toe en laat de worstjes gedurende een uur roken op deze temperatuur. Je zal zien dat ze na dit uur mooi bruin en gerookt van kleur zijn.
    Na het uur is het tijd de worstjes in te lakken met de BBQ saus en dan nogmaals voor 15 minuten op dezelfde temperatuur de deksel te sluiten zodat de saus mooi kan karamelliseren
    bbq worst
  • Vervolgens serveer je de worstjes op verse witte bollen van de bakker of supermarkt! En genieten maar!
    bbq worst

Voedingswaarden

Calories: 400kcal