Begin met het openen van het blik knakworst. Verwijder vervolgens het vocht en droog de knakworstjes goed af met keukenpapier. Rol ze vervolgens in de ontbijtspek en zorg dat je de gehele knakworsten hiermee afdekt. Rol hierna de ingerolde knakworstjes door de BBQ Rub welke je op een bord hebt gestrooid en bedek de worstjes rondom goed. Zet vervolgens deze worstjes onafgedekt in de koelkast totdat je de BBQ aansteekt.
Steek vervolgens je BBQ aan en ga voor een koepeltemperatuur van 120 graden en een indirecte bereiding. Voeg als de BBQ op temperatuur is je smoker box/rookhout toe en laat de worstjes gedurende een uur roken op deze temperatuur. Je zal zien dat ze na dit uur mooi bruin en gerookt van kleur zijn. Na het uur is het tijd de worstjes in te lakken met de BBQ saus en dan nogmaals voor 15 minuten op dezelfde temperatuur de deksel te sluiten zodat de saus mooi kan karamelliseren
Vervolgens serveer je de worstjes op verse witte bollen van de bakker of supermarkt! En genieten maar!