Pulled Beef recept
Pulled beef bagels recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat is dit verschrikkelijk lekker zeg! Pulled beef klaargemaakt op de BBQ met een
Spareribs, we kennen ze natuurlijk allemaal wel. Er is toch werkelijk ook niets lekkerder dan met je handen eten en kluiven van die heerlijke kleine botjes. Ik vind van niet althans. Spareribs behoren wel tot een van mijn favoriete gerechten die ik doorgaans klaar maak op de BBQ. Nu zijn de ‘normale’ spareribs meestal gemaakt van varkensvlees en varkens ribbetjes. Dat hebben wij in deze bereiding een keertje anders gedaan. Want een rund heeft natuurlijk ook gewoon ribben. In dit recept gaan we je alles vertellen over hoe jij runderspareribs of beef back ribs op de juiste manier klaar kunt maken op de BBQ.
Om allereerst even een onderscheid te maken. Deze runderspareribs zijn geen short ribs en komen uit een totaal ander gedeelte van het rund namelijk de rug. Doordat deze runderspareribs (ook wel beef back ribs genoemd) uit de rug worden gesneden is dit vlees vele malen malser dan short ribs. De rug is namelijk ook de plek waar entrecotes en ribeyes vandaan komen. Dan weet je het dus wel.
We roken het vlees eerst gedurende een periode waarnaar we het voor de resterende bereiding in pakken met butchers paper. Butchers paper werkt ongeveer net zoals het inpakken met aluminiumfolie. Alleen zorgt butchers paper ervoor dat het vlees ook tijdens de ingepakte fase kan blijven ademen. Zo blijft de kruidenkorst die zoveel smaak bevat intact en kunnen we hier optimaal van genieten. We bereiden de ribben daarnaast op 100 graden Celsius voor een langere periode, echt low & slow dus.
We bereiden deze runderspareribs indirect op de BBQ, wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter toevoegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Leg dan de spareribs zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat de ribben rondom doet garen.
Doordat we de spareribs indirect bereiden hebben we de mogelijkheid deze extra smaak mee te geven door rookhout. Het eiken rookhout plaatsen we tijdens de bereiding op de houtskool welke hierdoor gaat smeulen en roken. Deze rook geef vervolgens weer een extra dimensie aan je vlees en een mooie rookring waaraan je kan zien dat het vlees gerookt is. Echt een mooie toevoeging al zeg ik het zelf!
We maken in ons recept gebruik van de No Mercy BBQ Rub van No Rubbish. Deze rub op basis van koffie is een perfecte aanvulling op de stoere smaak van rundvlees.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
Laat het ons dan weten en tag ons op Instagram of Facebook! Dit vinden we echt tof! Je kan helemaal onderaan de pagina ook een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. We horen namelijk graag wat jou beleving was. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan horen we dat ook graag! Kunnen wij ook alleen maar van leren.
Ben je naast deze runderspareribs ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie alle BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Pulled beef bagels recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat is dit verschrikkelijk lekker zeg! Pulled beef klaargemaakt op de BBQ met een
Stroopwafel-Rolo brownie van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Desserts van de BBQ, we maken ze ondertussen graag klaar! Vooral ook omdat
Griekse kipspiesjes met knoflooksaus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Griekse keuken, we houden er volgens mij allemaal wel van. Buiten de gyros
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een