Haal de beef back ribs uit de verpakking en dep deze goed droog. Verwijder vervolgens al het overtollige oppervlakte vet. Vet zorgt er namelijk voor dat de kruiden niet goed in het vlees kunnen trekken. Hierna verwijder je het vlies op de achterkant van de ribben door een mes tussen het vlies en de ribben te zetten om een begin te maken. Hierna trek je dit gemakkelijk in zijn geheel van de ribben af.Smeer vervolgens de ribben in met de milde mosterd en strooi daarna de BBQ rub er rijkelijk overheen. Druk dit hierna stevig aan.
Steek vervolgens de BBQ aan en maak deze klaar voor indirecte bereiding op een ketel temperatuur van 100 graden Celsius. Als deze temperatuur bereikt is leg je de chunks rookhout in de houtskool en daarna mogen de ribben op de BBQ. Sluit vervolgens voor een periode van 3 uur de deksel en laat dit mooi roken.
Na 3 uur heb je al een mooie bark gecreëerd. Nu is het tijd om de ribben in te pakken in het butcherspaper. Voordat we dit doen voegen we 3 eetlepels ongezouten roomboter toe per rib en vouwen we vervolgens het papier dicht. De ribben gaan nu terug op de BBQ en de kernthermometer mag er nu ingeprikt worden. Stel deze af op 95 graden kerntemperatuur.
Als de kerntemperatuur van 95 graden Celsius is bereikt haal je de ribben van de BBQ af en plaats je deze met butchers paper en al in een ovenschaal. Dek deze vervolgens af met een theedoek en laat dit 30 minuten rusten.
Na het wachten snijd je de ribben in stukken of je serveert ze als hele rib. Eetsmakelijk!