Het heeft toch ook wel weer wat om in een relatief korte tijd iets lekkers te maken i.p.v. 12 uur te moeten wachten op je pulled pork of shortribs. Want zeg nou zelf, we hebben hier natuurlijk niet altijd de tijd voor. Daarom hierbij een mooie klassieker, net even anders als normaal! We hebben in dit kipdijfilet recept kippendijen gebruikt i.p.v. normale kipfilet en gaan je in onderstaand recept haarfijn uitleggen waarom.
Waarom nou kipdijfilet i.p.v. normale kipfilet?
Waar begin je bij dit kipdijfilet BBQ recept?
Je hebt voor de spiesen maar een aantal ingrediënten nodig. Ik zal ze hieronder even voor je op een rijtje zetten. We gaan in dit recept uit van kipspiesen voor 4 personen, en hadden er zelf frietjes bij. Mocht je er dus meer of minder hebben doe het aantal dan delen of vermenigvuldigen.
Kipdijfilet 1kg
Olijfolie
BBQ kruiden/BBQ rub
Bij deze bereiding hebben we gekozen voor de sate mix van van Beekum Specerijen. Een kruiden mix die je waarschijnlijk nog niet veel vaker hebt geprobeerd maar zeker de moeite waard is! Er is tevens ook een variant van deze mix zonder zout mocht je zoutloos willen barbecuen. Deze mix bevat overigens ook echt veel smaak en doet weinig onder voor de variant met zout.
Huisgemaakte pindasaus
In dit pindasaus recept doorlopen we de stappen om in een handomdraai een pindasaus te maken, dit is zo gepiept en vele malen lekkerder en gezonder dan kant en klare pindasaus uit een potje.
Metalen spiesen
Stap 1, kipdijfilet schoonmaken en marineren
Stap 2, Kipdijfilet rijgen
Nadat je het vlees hebt laten marineren in de koelkast ga je het rijgen aan de metalen prikkers. Dit doe je zoals op onderstaande afbeelding. Zorg dat je elk stukje minimaal 2 keer doorprikt zodat het meer grip heeft op de spies en zo bij het draaien op de BBQ beter blijft zitten.
Stap 3, Grillen
Stap 4, opdienen met pindasaus
Nadat je de kipspiesen van de BBQ afhaalt is het tijd om deze op te dienen. Wij hebben er voor gekozen om hier een eigen gemaakte pindasaus bij te maken. Het recept voor deze pindasaus vind je hier. Naast de pindasaus hebben we wat gefrituurde uitjes toegevoegd en wat cassave kroepoek. Zo simpel maar toch ooh zo lekker!
Heb je bovenstaand kipdijfilet recept nou zelf gemaakt? Laat het ons dan weten via social media. We zijn erg benieuwd wat je er van vindt.
Wil je dit soort recepten ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen regelmatig onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte van heerlijke recepten die je zelf op de BBQ kan bereiden!
Mocht je nou benieuwd zijn naar andere BBQ gerechten die niet zo veel tijd kosten om klaar te maken? Kijk dan eens naar onze atomic buffalo turds, shotgun shells of moink balls. Deze kleine BBQ hapjes zijn ideal voor een verjaardag of als je veel visite krijgt.
Wil je aan de slag met wat grotere gerechten? Kijk dan eens naar de shortribs, buikspek, pulled pork, bife de tira, tomahawk, bavette rollade, picanha of tri-tip recepten. Deze vergen iets meer inspanning om te maken maar zijn ook super lekker!
Als je verder vragen of opmerkingen hebt dan horen wij het natuurlijk graag en kan je ons bereiken via de socials, het reactie formulier onderaan deze pagina of het contactformulier op de contactpagina.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Kipspiesen met pindasaus van de BBQ
Ingrediënten
- 1 KG kipdijfilet
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels sate mix
- 1 eetlepel Zout
Instructies
- Kipdijfilet schoonmaken en marinerenHaal de kip uit de koelkast en snijd deze in flinke grove stukken van minimaal 3x3cm. Dit wil je grof snijden zodat je mooie gelijke stukken kan rijgen aan de metalen spiesen. Nadat je de kip hebt gesneden voeg je in een kom of schaal 3 eetlepels olijfolie toe en strooi je royaal of zeker 4 eetlepels van de kruidenmix. Het geheel meng je vervolgens goed en laat je in de koelkast onbedekt rusten voor minimaal 3 uur. Je kan het ook direct gaan rijgen en BBQ-en maar dan heb je gewoon minder smaak in het vlees. Het wordt dus altijd geadviseerd om het marineren altijd wel een aantal uur te doen.
- Nadat je het vlees hebt laten marineren in de koelkast ga je het rijgen aan de metalen prikkers. Dit doe je zoals op onderstaande afbeelding. Zorg dat je elk stukje minimaal 2 keer doorprikt zodat het meer grip heeft op de spies en zo bij het draaien op de BBQ beter blijft zitten.
- GrillenWij hebben de BBQ klaargemaakt voor directe verhitting op 200 graden. Zorg dat je de spiesen regelmatig draait zodat ze egaal bruin worden en doe het niet te lang. Het blijft tenslotte kip en dit kan bij een te lange bereiding droog worden. Snijdt als je niet zeker bent van de gaarheid een stukje in als ze nog op de BBQ liggen om dit te checken.
- Opdienen met pindasausNadat je de kipspiesen van de BBQ afhaalt is het tijd om deze op te dienen. Wij hebben er voor gekozen om hier een eigen gemaakte pindasaus bij te maken. Het recept voor deze pindasaus vind je op onze website onder de BBQ bijgerechten pagina.. Naast de pindasaus hebben we wat gefrituurde uitjes toegevoegd en wat cassave kroepoek. Zo simpel maar toch ooh zo lekker!