Picanha met Cowboy boter saus
Picanha met Cowboy boter saus Facebook Instagram Door Bart van Heulen Wat een wereldstuk vlees is dit! Picanha van de BBQ. Dit steeds meer opkomende
Groene asperges op de BBQ, een van de meest gezochte bijgerechten op het internet. En dat is logisch ook! Want deze kleine groene stengeltjes zijn zo verschrikkelijk smaakvol als je ze op de juiste manier bereid. Lees gerust verder in dit recept waar ik je meeneem in de bereiding ervan maar ook een stukje kennis deling over wat nou precies het verschil is tussen groene en witte asperges. Want waarom zijn deze eigenlijk verschillend van kleur? Ik ga het je vertellen!
Groene asperges zijn een variant van de asperges die bekend staat om zijn levendige groene kleur. Ze worden ook wel wilde asperges genoemd. In tegenstelling tot witte asperges, groeien groene asperges boven de grond. Ze worden geoogst voordat de toppen volledig uitkomen, waardoor ze hun karakteristieke groene kleur behouden. De reden dat de witte asperges niet die groene kleur hebben is omdat deze het daglicht niet te zien krijgen. Dit proces gebeurt volledig onder de grond.
Groene asperges hebben daarnaast een krachtigere, meer uitgesproken smaak in vergelijking met witte asperges. Ze hebben ook een iets andere textuur, vaak omschreven als wat knapperiger. De stelen van groene asperges zijn over het algemeen ook dunner en zachter dan die van witte asperges.
We bereiden deze groene asperges direct op de BBQ, wat betekend dat de groente in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter verwijderd. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Vul dan de helft van je barbecue met kolen. Zo maak je een warme en koude zone en kan je ook gemakkelijk de asperges verschuiven als deze te hard gaan boven het directe vuur.
Om het toch net even anders te doen als anderen gebruiken we in ons recept ontbijtspek, en mengen we wat olijfolie aan met de mediterranean rub van Van Beekum specerijen voor een heerlijke mediterrane smaak. Dit geeft de asperges een nog rijkere en diepere smaak. Echt een mooie toevoeging al zeggen we het zelf.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit groene asperges recept ook geïnteresseerd in andere recepten voor op de BBQ? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten & tips. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Picanha met Cowboy boter saus Facebook Instagram Door Bart van Heulen Wat een wereldstuk vlees is dit! Picanha van de BBQ. Dit steeds meer opkomende
Soft Shell Taco’s met Kip en Pittige Salsa Facebook Instagram Door Bart van Heulen Wat was dit simpel om te maken en snel klaar zeg!
Stroopwafel-Rolo brownie van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Desserts van de BBQ, we maken ze ondertussen graag klaar! Vooral ook omdat de
Flat Iron Steak van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Vandaag ga ik jullie weer wat meer vertellen over nog wat onbekend stuk