Wij zijn bij Turn Don’t Burn zoals je waarschijnlijk wel weet dol op vlees. Maar oh wat worden wij ook blij van vis! Het is toch ook zo’n prachtig product al zeggen wij zelf! Met die reden zijn we ook maar eens aan de haal gegaan met een mooi stuk zalm en gaan we daarom vandaag zalm op de BBQ maken in de vorm van deze zalm pakketjes die vol met smaak zitten.
Zalm op de BBQ
Waar begin je bij dit zalm pakketjes recept?
Je hebt voor dit gerecht maar een aantal ingrediënten nodig. Ik ga ze hier voor je even je onder elkaar zetten.
Zalm filet
Citroen
Citroen geeft een heerlijk zuurtje en past perfect bij vis. Je ziet het veelal terug in de bereiding van allerlei soorten vis gewoon omdat vis en zuur goed samen gaan.
BBQ kruiden/BBQ rub
Bij deze bereiding hebben we gekozen voor de lemon pepper kruiden van Van Beekum specerijen. Deze kruidenmix smaakt werkelijk zo super op vis en bevat naast een reeds andere kruiden ook kleine citroenschilletjes en gebroken peper. Het frisse van de citroen in combinatie met de peper doen werkelijk wonderen op dit in aluminium folie gewikkelde pakketje. Zeker het proberen waard als je dus zalm op de BBQ gaat maken. De dry rub is uiteraard ook toepasbaar op anders soorten vis als je in de toekomst wat anders gaat maken.
Olijfolie
Wij gebruiken naast de kruiden en citroen ook een sprenkeltje olijfolie. Olijfolie zit vol smaak en is ook nog eens mega gezond als je dit met mate gebruikt! Het is hierbij wel belangrijk dat je een olijfolie pakt die een hoog brandpunt heeft en dus echt geschikt is voor het garen van voedsel op hoge temperatuur. Olijfolie dat je in salades gebruikt verbrand heel snel en dat gaat de smaak dan niet ten goede.
Aluminium folie
Stap 1, Zalm filet in strookjes snijden
Stap 2, Aluminiumfolie dichtvouwen
Nadat je stap 1 hebt volbracht vouw je de pakketjes dicht. Je doet dit zodat er vrijwel geen ruimte is voor zuurstof en maakt als het ware een soort mini stoom oventje.
Stap 3, Zalm pakketjes op de BBQ
Stap 4, gaarheid checken
Als je nog niet zeker bent van de gaarheid van de zalm vouw het aluminiumfolie dan rustig open. Kijk wel uit voor je handen want dit kan erg warm zijn! Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd 😉
Stap 5, genieten
Als de zalm op de BBQ de juiste gaarheid heeft bereikt ziet het pakketje er ongeveer zo uit als op onderstaande foto. Nu is het tijd om er van te genieten!
Zie je hoe simpel dit was? Een kind kan werkelijk de was doen. Mocht je bovenstaande zalm pakketjes nou zelf hebben gemaakt laat het ons dan weten via social media! We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt!
Wil je dit soort recepten ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen regelmatig onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte van heerlijke recepten die je zelf op de BBQ kan bereiden!
Mocht je nou benieuwd zijn naar andere BBQ gerechten die niet zo veel tijd kosten om klaar te maken? Kijk dan eens naar onze atomic buffalo turds, shotgun shells, moink balls of zalm-bacon bites. Deze kleine BBQ hapjes zijn ook ideaal voor een verjaardag of als je veel visite krijgt.
Als je verder vragen of opmerkingen hebt dan horen wij het natuurlijk graag en kan je ons bereiken via de reactie mogelijkheid onder aan deze pagina, de socials of het contactformulier op de contactpagina.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Zalm pakketjes van de BBQ
Ingrediënten
- 1 hele zalmzijde
- 3 eetlepels Lemon pepper kruiden
- 3 eetlepels Olijfolie
- 1 hele citroen
Instructies
- Zalm filet in strookjes snijden Dit is werkelijk een gigantisch simpel gerecht en bestaat daarom ook maar uit een aantal stappen. Je snijdt de zalm in strookjes, legt ze in de aluminium folie en besprenkelt deze met de rub zoals op onderstaande foto. Daarna voeg je een sprenkeltje olijfolie toe en leg je de citroentjes erbij.
- Nadat je stap 1 hebt volbracht vouw je de pakketjes dicht. Je doet dit zodat er vrijwel geen ruimte is voor zuurstof en maakt als het ware een soort mini stoom oventje.
- Zalm pakketjes op de BBQVervolgens leg je de pakketjes op de BBQ. Dit kan zowel direct als indirect boven de kolen. Het duurt boven direct vuur vaak niet langer dan 20 minuten om dit klaar te stomen al ligt het er wel aan hoe groot de zalm stukjes zijn die je hebt gesneden. Bij wat dikkere stukken kan het wat langer zijn.
- Als je nog niet zeker bent van de gaarheid van de zalm vouw het aluminiumfolie dan rustig open. Kijk wel uit voor je handen want dit kan erg warm zijn! Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd 😉
- Als de zalm op de BBQ de juiste gaarheid heeft bereikt ziet het pakketje er ongeveer zo uit als op onderstaande foto. Nu is het tijd om er van te genieten!