Ga naar de inhoud

Zalm pakketjes van de BBQ

Bart van Heulen, TurndontBurn

Wij zijn bij Turn Don’t Burn zoals je waarschijnlijk wel weet dol op vlees. Maar oh wat worden wij ook blij van vis! Het is toch ook zo’n prachtig product al zeggen wij zelf! Met die reden zijn we ook maar eens aan de haal gegaan met een mooi stuk zalm en gaan we daarom vandaag zalm op de BBQ maken in de vorm van deze zalm pakketjes die vol met smaak zitten.

Zalm op de BBQ

Naast vlees kan je natuurlijk je vis en in dit geval zalm ook prima bereiden op de BBQ. De BBQ en de manier van boven vuur bereiden zijn al zo oud als de mensheid en wat ik je hier ga laten zien is dus echt niet nieuw of zelf verzonnen. Maar dat hoeft ook niet, want waarom zou je namelijk iets veranderen als het al goed is?
 

Waar begin je bij dit zalm pakketjes recept? 

Je hebt voor dit gerecht maar een aantal ingrediënten nodig. Ik ga ze hier voor je even je onder elkaar zetten.

Zalm filet

Zalmfilet kan je op vele plekken kopen. Voor het beste stukje vis kom je natuurlijk eerder bij de visboer als bij de supermarkt. Ga je dit gerecht maken voor een groot gezelschap? Dan kan je best een hele zalmzijde kopen. Een zalmzijde is zoals de naam al zegt een zijde of zijkant van de zalm. Dit is in de meeste gevallen al helemaal schoongemaakt en bevat geen botjes of overtollig vel meer.
 

Citroen

Citroen geeft een heerlijk zuurtje en past perfect bij vis. Je ziet het veelal terug in de bereiding van allerlei soorten vis gewoon omdat vis en zuur goed samen gaan.

BBQ kruiden/BBQ rub

Bij deze bereiding hebben we gekozen voor de lemon pepper kruiden van Van Beekum specerijen. Deze kruidenmix smaakt werkelijk zo super op vis en bevat naast een reeds andere kruiden ook kleine citroenschilletjes en gebroken peper. Het frisse van de citroen in combinatie met de peper doen werkelijk wonderen op dit in aluminium folie gewikkelde pakketje. Zeker het proberen waard als je dus zalm op de BBQ gaat maken. De dry rub is uiteraard ook toepasbaar op anders soorten vis als je in de toekomst wat anders gaat maken.

Olijfolie

Wij gebruiken naast de kruiden en citroen ook een sprenkeltje olijfolie. Olijfolie zit vol smaak en is ook nog eens mega gezond als je dit met mate gebruikt! Het is hierbij wel belangrijk dat je een olijfolie pakt die een hoog brandpunt heeft en dus echt geschikt is voor het garen van voedsel op hoge temperatuur. Olijfolie dat je in salades gebruikt verbrand heel snel en dat gaat de smaak dan niet ten goede. 

Aluminium folie

Om het geheel te bereiden heb je aluminium folie nodig. De reden dat je dit gebruikt is omdat je het geheel met de kruiden en citroen inpakt en een soort van mini stoom oven creëert waar de warmte optimaal kan circuleren. Op deze manier wordt de vis perfect gaar.

Stap 1, Zalm filet in  strookjes snijden 

Dit is werkelijk een gigantisch simpel gerecht en bestaat daarom ook maar uit een aantal stappen. Je snijdt de zalm in strookjes, legt ze in de aluminium folie en besprenkelt deze met de rub zoals op onderstaande foto. Daarna voeg je een sprenkeltje olijfolie toe en leg je de citroentjes erbij. 
Zalm van de BBQ

Stap 2, Aluminiumfolie dichtvouwen

Nadat je stap 1 hebt volbracht vouw je de pakketjes dicht. Je doet dit zodat er vrijwel geen ruimte is voor zuurstof en maakt als het ware een soort mini stoom oventje. 

Zalm op de BBQ

Stap 3, Zalm pakketjes op de BBQ

Vervolgens leg je de pakketjes op de BBQ. Dit kan zowel direct als indirect boven de kolen. Het duurt boven direct vuur vaak niet langer dan 20 minuten om dit klaar te stomen al ligt het er wel aan hoe groot de zalm stukjes zijn die je hebt gesneden. Bij wat dikkere stukken kan het wat langer zijn. 
Zalm op de BBQ

Stap 4, gaarheid checken

Als je nog niet zeker bent van de gaarheid van de zalm vouw het aluminiumfolie dan rustig open. Kijk wel uit voor je handen want dit kan erg warm zijn! Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd 😉

open vouwen aluminiumfolie

Stap 5, genieten

Als de zalm op de BBQ de juiste gaarheid heeft bereikt ziet het pakketje er ongeveer zo uit als op onderstaande foto. Nu is het tijd om er van te genieten! 

genieten

Zie je hoe simpel dit was? Een kind kan werkelijk de was doen. Mocht je bovenstaande zalm pakketjes nou zelf hebben gemaakt laat het ons dan weten via social media! We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt!

Wil je dit soort recepten ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen regelmatig onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte van heerlijke recepten die je zelf op de BBQ kan bereiden!

Mocht je nou benieuwd zijn naar andere BBQ gerechten die niet zo veel tijd kosten om klaar te maken? Kijk dan eens naar onze atomic buffalo turdsshotgun shells, moink balls of zalm-bacon bites. Deze kleine BBQ hapjes zijn ook ideaal voor een verjaardag of als je veel visite krijgt.

Als je verder vragen of opmerkingen hebt dan horen wij het natuurlijk graag en kan je ons bereiken via de reactie mogelijkheid onder aan deze pagina, de socials of het contactformulier op de contactpagina.

En denk eraan,

Turn Don’t Burn

Zalm pakketjes van de BBQ

Dit overheerlijke makkelijk te maken recept voor zalm pakketjes op de BBQ is verwerkt in dit recept. Probeer het nu uit!
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord BBQ zalm pakketjes, zalm pakketjes, zalm pakketjes bbq, zalm pakketjes van de BBQ
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 6 personen
calorieën 300kcal
Kosten 20 euro

Ingrediënten

 • 1 hele zalmzijde
 • 3 eetlepels Lemon pepper kruiden
 • 3 eetlepels Olijfolie
 • 1 hele citroen

Instructies

 • Zalm filet in strookjes snijden 
  Dit is werkelijk een gigantisch simpel gerecht en bestaat daarom ook maar uit een aantal stappen. Je snijdt de zalm in strookjes, legt ze in de aluminium folie en besprenkelt deze met de rub zoals op onderstaande foto. Daarna voeg je een sprenkeltje olijfolie toe en leg je de citroentjes erbij. 
  Zalm van de BBQ
 • Nadat je stap 1 hebt volbracht vouw je de pakketjes dicht. Je doet dit zodat er vrijwel geen ruimte is voor zuurstof en maakt als het ware een soort mini stoom oventje. 
  Zalm op de BBQ
 • Zalm pakketjes op de BBQ
  Vervolgens leg je de pakketjes op de BBQ. Dit kan zowel direct als indirect boven de kolen. Het duurt boven direct vuur vaak niet langer dan 20 minuten om dit klaar te stomen al ligt het er wel aan hoe groot de zalm stukjes zijn die je hebt gesneden. Bij wat dikkere stukken kan het wat langer zijn. 
  Zalm op de BBQ
 • Als je nog niet zeker bent van de gaarheid van de zalm vouw het aluminiumfolie dan rustig open. Kijk wel uit voor je handen want dit kan erg warm zijn! Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd 😉
  open vouwen aluminiumfolie
 • Als de zalm op de BBQ de juiste gaarheid heeft bereikt ziet het pakketje er ongeveer zo uit als op onderstaande foto. Nu is het tijd om er van te genieten! 
  genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Volg je mij al op Instagram?

Voor wekelijks nieuwe BBQ-recepten en tips!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.