Zalm filet in strookjes snijden Dit is werkelijk een gigantisch simpel gerecht en bestaat daarom ook maar uit een aantal stappen. Je snijdt de zalm in strookjes, legt ze in de aluminium folie en besprenkelt deze met de rub zoals op onderstaande foto. Daarna voeg je een sprenkeltje olijfolie toe en leg je de citroentjes erbij.
Nadat je stap 1 hebt volbracht vouw je de pakketjes dicht. Je doet dit zodat er vrijwel geen ruimte is voor zuurstof en maakt als het ware een soort mini stoom oventje.
Zalm pakketjes op de BBQVervolgens leg je de pakketjes op de BBQ. Dit kan zowel direct als indirect boven de kolen. Het duurt boven direct vuur vaak niet langer dan 20 minuten om dit klaar te stomen al ligt het er wel aan hoe groot de zalm stukjes zijn die je hebt gesneden. Bij wat dikkere stukken kan het wat langer zijn.
Als je nog niet zeker bent van de gaarheid van de zalm vouw het aluminiumfolie dan rustig open. Kijk wel uit voor je handen want dit kan erg warm zijn! Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd ;)
Als de zalm op de BBQ de juiste gaarheid heeft bereikt ziet het pakketje er ongeveer zo uit als op onderstaande foto. Nu is het tijd om er van te genieten!