Wat was dit simpel om te maken en snel klaar zeg! Deze soft shell taco’s met kip van de BBQ, een zelf gedraaide pittige salsa en avocado. Allemaal in een fractie van tijd gemaakt en zo lekker vers. Ben je dus benieuwd hoe je deze taco’s van de BBQ klaar maakt? Lees dan gerust even verder!
Wat zijn soft shell taco’s?
Soft shell taco’s zijn in tegenstelling tot normale taco’s zacht en hebben veel weg van een doorsnee wrap. Ze hebben alleen ongeveer het formaat van een taco schelp en worden daardoor soft shell taco’s genoemd. Het mooie aan deze zachte taco’s is dat ze niet kunnen breken wat met de normale taco schelpen toch vaak wel gebeurd in onze ervaring. Daarnaast geeft deze zachte structuur ook wel weer wat moois mee in dit gerecht.
Salsa zelf maken, dat is toch veel werk?
Dat valt dus alles mee! Je maak in een aantal minuten gewoon een verse salsa klaar met behulp van een blender/mixer. Wat in ons recept wel even belangrijk is, is dat je een aantal van de producten uit de salsa kort op de BBQ legt voor de authentieke BBQ smaak. Dit maakt de salsa lekker rokerig en geeft het net wat meer diepte.
Wat doe je met de kip?
De kip bereiden we op de BBQ. We hebben hier gekozen voor deze kippendijen aangezien deze in de meeste gevallen gewoon wat malser zijn als normale kipfilet. Daarnaast kruiden we de kip met de kip it real kruiden van Van Beekum specerijen en bakken we deze mooi bruin. Bak de kip niet te lang want dan heb je kans op uitdroging en dat willen we natuurlijk voorkomen.
Dus, hoe maak je de soft shell taco’s met pittige salsa en avocado?
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen op wat voor moment.
Soft shell taco's met kip en pittige salsa
Uitrusting
- 1 BBQ
- 1 blender/mixer
Ingrediënten
- 1 KG kipdijfilet
- 2 pakjes Santa Maria tortilla wraps mini
- 4 eetlepels kip it real kruiden
- 1 zakje tex-mex geraspte kaas
- 2 stuks avocado
Voor de salsa
- 3 stuks tomaten
- 1 kleine rode ui
- 1 stuks zoete puntpaprika
- 1 stuks jalapeno peper
- 1 stuks rode peper
- een heel klein handje koriander( eerder te weinig dan te veel)
- 1 theelepel zout
Instructies
- Verwijder het overtollige vet van de kippendijen en voeg vervolgens de rub toe.Grill hierna de zoete puntpaprika met de jalapeno peper en rode peper rondom op de BBQ zodat deze bruin/zwart achtig kleuren. Wees niet bang als dit er wat verbrand uitziet, dit is alleen maar mooi voor de smaak. Grill daarnaast de kippendijen rondom mooi bruin direct boven de kolen. Deze hebben zo'n 10-15 minuten nodig. Check goed na of deze gaar zijn.
- Snijd vervolgens alle bestandsdelen voor in de salsa grof in stukken zodat deze makkelijk in de blender gaan. Gebruik vervolgens de blender tot er een mooie gladde massa ontstaat. LET OP, je kan er voor kiezen om bij de rode peper en jalapeno peper de zaadjes te laten zitten, dit wordt dan erg pittig! Mocht je hier van houden kan je dit natuurlijk gewoon doen. Maar als je het veilig wilt spelen haal dan de zaadjes eruit voordat je ze in de blender doet. Prak hierna de avocado's fijn in een bakje totdat het een mooie smeuïge substantie is.
- Snijd vervolgens de kip in dunne reepjes en beleg deze op de kleine wraps. Strooi hier vervolgens wat van de tex-mex kaas overheen en lepel daarna wat salsa en avocado op de taco's. En dat was het alweer, geniet ervan!
Voedingswaarden
Heb je de soft shell taco’s met kip en pittige salsa zelf gemaakt?
En je houdt een beetje van taco’s en Mexicaans eten? Dan vond je deze vast lekker! Laat als je wil een review achter onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit taco’s recept ook wel geïnteresseerd in andere soorten recepten van de BBQ? Kijk dan gerust eens naar de categorie: alle BBQ recepten via het hoofdmenu. Of kijk naar een van de volgende recepten, wellicht zit daar wat interessants tussen: ossenhaaspuntjes in hoisin marinade, reverse seared t-bone steak, rosbief van de BBQ, entrecote met salsa verde, hele ribeye met chimichurri.
Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn