Verwijder het overtollige vet van de kippendijen en voeg vervolgens de rub toe.Grill hierna de zoete puntpaprika met de jalapeno peper en rode peper rondom op de BBQ zodat deze bruin/zwart achtig kleuren. Wees niet bang als dit er wat verbrand uitziet, dit is alleen maar mooi voor de smaak. Grill daarnaast de kippendijen rondom mooi bruin direct boven de kolen. Deze hebben zo'n 10-15 minuten nodig. Check goed na of deze gaar zijn.
Snijd vervolgens alle bestandsdelen voor in de salsa grof in stukken zodat deze makkelijk in de blender gaan. Gebruik vervolgens de blender tot er een mooie gladde massa ontstaat. LET OP, je kan er voor kiezen om bij de rode peper en jalapeno peper de zaadjes te laten zitten, dit wordt dan erg pittig! Mocht je hier van houden kan je dit natuurlijk gewoon doen. Maar als je het veilig wilt spelen haal dan de zaadjes eruit voordat je ze in de blender doet. Prak hierna de avocado's fijn in een bakje totdat het een mooie smeuïge substantie is.
Snijd vervolgens de kip in dunne reepjes en beleg deze op de kleine wraps. Strooi hier vervolgens wat van de tex-mex kaas overheen en lepel daarna wat salsa en avocado op de taco's. En dat was het alweer, geniet ervan!