Snijd allereerst de achtste 2cm van de bos asperges af. Dit is vrij hard en dat willen we niet tijdens het eten.
Voeg vervolgens de olijfolie samen met de BBQ rub en meng deze goed door elkaar. Doe hierna de asperges in een ovenschaal of andere bak en meng hier het kruidenmengsel doorheen. Zorg dat de asperges volledig zijn gemarineerd en hussel dit dus goed door elkaar.
Wikkel vervolgens de asperges in de stroken ontbijtspek. Nadat je de asperges hebt ingewikkeld ga je er met sateprikkers doorheen aan de onderkant en bovenkant. Dit zorgt ervoor dat de spek op zijn plek blijft zitten tijdens het grillen. Wil je nu geen spek gebruiken dan kan je zoals op de foto ook enkel de asperges aan een sate prikker rijgen. Zo krijg je een mooi asperge matje en dit maakt het weer wat makkelijker op de BBQ.
Maak de BBQ vervolgens klaar voor directe bereiding en ga voor een koepeltemperatuur van 200 graden. Grill vervolgens beide kanten van de asperges matjes totdat de spek krokant is en de asperges mooi zacht zijn.
Serveer deze asperges vervolgens als bijgerecht of op zich zelf staand. Zo zijn ze namelijk ook al wel heel erg lekker. Eet smakelijk!