Door Bart van Heulen
Een nieuwe week, dus ook weer tijd voor een nieuw recept! We hebben gedurende het afgelopen halfjaar natuurlijk veelal receptuur geschreven met vlees en dachten dat het nu wel weer eens tijd was voor een mooi gerecht met vis. Dus gingen we aan de slag met garnalen, black tiger garnalen wel te verstaan. Ben je dus op zoek naar een garnalen BBQ recept en houd je wel van een beetje pittig? Lees dan eens verder!
Black tiger garnalen, wat zijn dat precies?
Black tiger garnalen komen van oorsprong voor in de Indische en grote oceaan. Het is het op een na meest gekweekte ras garnalen en er wordt naar schattig maar liefst 770.000 ton per jaar geproduceerd. Deze black tigers worden in de gehele wereld veel gebruikt als delicatesse en komen veel terug in bijvoorbeeld sushi of in de wat duurdere restaurants. Daarnaast gaan ze ook perfect op de BBQ en wij gaan je laten zien waarom!
Waar begin je bij ons pittige garnalen BBQ recept?
Je hebt allereerst een aantal producten nodig voordat je begint met de bereiding. Deze zal ik hieronder voor je op een rijtje zetten. We gaan er in dit recept vanuit dat je met 4 personen eet van de garnalen en naast de garnalen nog andere bijgerechten serveert.
- 1kg Black tiger garnalen
- 15 eetlepels normale olijfolie(geen extra vierge)
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels lemon pepper kruiden
- 1/2 theelepel kerrie poeder
- 1/2 theelepel chili vlokken
- een snuf cayenne peper
- zout en peper naar smaak
Stap 1, ontdooi de garnalen door deze met koud water af te spoelen
Stap 2, voeg kruiden toe
Stap 3, bereiden op de BBQ
Stap 4, genieten maar!
Nadat je de garnalen van de BBQ af gehaald hebt is het tijd om er heerlijk van te genieten. Wij vinden dit altijd wel erg lekker bij nasi of eet het in combinatie met een heerlijk stuk vlees als surf & turf.
De mogelijkheden zijn in iedergeval eindeloos. Geniet ervan!
Heb je deze garnalen zelf op de BBQ gemaakt?
Dit garnalen BBQ recept was een van de makkelijkste recepten om te maken maar dit maakt het verder niet minder leuk en lekker! Mocht je het recept nu ook hebben geprobeerd en wil je ons laten weten wat je er van vond? Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan het recept. Wij waarderen dit zeer!
Wil jij meer van dit soort recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen regelmatig onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte van heerlijke recepten die je zelf op je eigen BBQ kan bereiden!
Ben je naast deze garnalen van de BBQ ook wel geïnteresseerd in andere soorten recepten? Kijk dan eens naar de zalm-bacon bites, moink balls, short ribs, bavette rollade, buikspek, tri tip, picanha en pulled beef recepten. En mocht je een van deze recepten niets vinden dan kan je natuurlijk altijd kijken in ons menu naar de BBQ recepten pagina, hier staan al onze Turn Don’t Burn recepten vermeld!
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons bericht via de reactie mogelijkheid onderaan deze pagina of verschillende andere sociale media kanalen. We staan je via deze wegen graag te woord.
En onthoud,
Turn Don’t Burn
Licht pittige garnalen van de BBQ
Uitrusting
- gietijzeren pan/skillet
Ingrediënten
- 1 kg black tiger garnalen
- 15 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels lemon pepper kruiden
- 1/2 theelepel kerrie poeder
- 1/2 theelepel chili vlokken
- een snuf cayenne peper
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Instructies
- Ontdooi de garnalen door deze met koud water af te spoelenHet merendeel van de diepvries garnalen heeft een bevroren laagje van water om ze te beschermen tegen de elementen. Deze spoel je gemakkelijk af met wat koud water. Dep de garnalen vervolgens droog en leg in een bak waarin je de garnalen kunt marineren. Check vervolgens voor de zekerheid nog even of het darmkanaal op de rug van de garnaal verwijderd is. De garnalen die ik hier had waren al schoongemaakt en hadden dit dus niet meer maar het is goed om zeker te weten dat ze schoon zijn.
- Voeg kruiden toeVervolgens voegen we de olijfolie en de kruiden toe aan de garnalen en roeren we deze goed door zodat we de kruiden overal smaak af kunnen geven. We laten dit vervolgens minimaal 4 uur maar het liefst een nacht in de koelkast marineren. Je kan dit eventueel ook ochtends al klaar maken voor de bereiding avonds op de BBQ. Dit gaat de smaak echt ten goede, dus zeker doen!
- Bereiden op de BBQNu kun je er voor kiezen om de garnalen op het rooster te grillen maar wij hebben er hier voor gekozen om onze gietijzeren skillet te gebruiken. Dit kan gewoon boven direct vuur en nadat de pan is opgewarmd voeg je de garnalen met marinade toe. Op het moment dat de onderkant een roze/rode kleur heeft zoals op de foto is het tijd om de garnalen om te draaien en op de andere kant te laten bakken. Is de andere kant ook mooi van kleur dan is het tijd om de garnalen van de BBQ af te halen.
- Nadat je de garnalen van de BBQ af gehaald hebt is het tijd om er heerlijk van te genieten. Wij vinden dit altijd wel erg lekker bij nasi of eet het in combinatie met een heerlijk stuk vlees als surf & turf. De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos. Geniet ervan!
Ik ga deze voor de eerste keer proberen om morgen te serveren voor ons volk dat komt. I’ll keep you posted!
1 vraagje: wat is het verschil tussen de licht pittige en pittige versie? Ik zal er waarschijnlijk overkijken.
Hey Pieterjan,
Goede vraag! Ik denk dat ik tijdens het maken van het recept hier en daar pittig, en hier en daar licht pittig heb vermeld. Maar het recept is in ieder geval wel lekker pittig maar niet storend!
Laat morgen maar weten wat je er van vind!
Smakelijke groet,
Bart van Turn Don´t Burn