Ga naar de inhoud

Kipfilet Caprese van de BBQ

Bart van Heulen, TurndontBurn

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip! Wie kent de reclame niet? Jij ook toch? Ik moet zeggen dat er werkelijk niks aan is gelogen. Kip is namelijk verschrikkelijk veelzijdig. Doordat kip van zichzelf relatief weinig smaak bevat heb je al snel de mogelijkheid om verschillende andere smaken toe te voegen. Naast dat het zo veelzijdig is heeft kip ook nog eens hele goede voedingswaardes. Het zit onder andere vol met eiwitten welke erg belangrijk zijn voor het lichaam van de mens. Af en toe best goed dus om lekker wat kip te eten van de BBQ. Hebben wij weer een goed excuus om de kolen in de fik te steken. Mooi toch?

Wat is kipfilet caprese?

Ik ben door dit gerecht geïnspireerd door het lokale Italiaanse restaurant. Die hadden pollo caprese op het menu staan en ik dacht hey, daar kan ik ook wel wat mee op de BBQ! Het is eigenlijk kort gezegd een kipfilet welke in de breedte ingesneden wordt. In deze inkepingen doe je vervolgens een schijfje mozzarella, tomaat en pesto. Op deze manier krijg je dus een soort van gevulde kipfilet welke erg makkelijk te maken is en je dus zo op tafel hebt. Ook is dit recept heel veelzijdig, je kan namelijk de inkepingen ook vullen met andere producten. Ga bijvoorbeeld voor pepers en tex-mex kaas en maak zo een Mexicaanse variant? Of vul hem bijvoorbeeld met bacon, kruidenkaas en spinazie. Ook lekker! Eindeloos variëren mogelijk dus!
 

Indirecte bereiding

We bereiden deze kipfilet caprese indirect op de BBQ wat betekend dat we ze niet rechtstreeks boven de kolen plaatsen maar ervan af. Dit doen we in onze kamado door middel van een platesetter. Bij een kogel barbecue of andere BBQ zorg je gewoon dat je de kipfilet zo ver mogelijk van de kolen vandaan ligt. Als we de deksel sluiten dan creëren we een soort oven effect wat er voor zorgt dat de kipfilet rondom mooi gegaard worden i.p.v. dat het aan een kant heel hard gaat. Je kan de kipfilet namelijk niet omdraaien dus een directe bereiding zou ook niet mogelijk zijn.

Nog een kleine inleiding voordat je aan het recept begint

We gebruiken in onze recepten veelal producten van kwaliteit. Zo ook de kipfilet die in dit recept is gebruikt. Deze kipfilet komt namelijk van The Butchery en is uitsluitend van Nederlandse scharrel kippen. En dit proef je echt. Daarnaast hebben we deze dry rub voor kip gebruikt van Van Beekum specerijen. Deze rub geeft net een beetje extra smaakbeleving aan dit al mooie gerechtje. 

Dus, hoe maak je deze Kipfilet Caprese van de BBQ?

Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen en wanneer je dat dient te doen.
kipfilet bbq
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Kipfilet Caprese van de BBQ

Heerlijke makkelijk te maken Italiaanse kipfilet van de BBQ. Met verse tomaat, mozzarella en pesto!
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Italiaans
Trefwoord kipfilet bbq, kipfilet caprese
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 350kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ met deksel
  • 1 kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 stuks kipfilets
  • 2 stuks roma tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 potje groene pesto
  • 1 eetlepel dry rub kip

Instructies

  • Haal de kipfilet uit de verpakking en dep deze goed droog met keukenpapier. Snijd vervolgens in de breedte van boven naar beneden de kipfilet in maar snijd hem niet helemaal door. Je wil dus niet helemaal door de kipfilet heen snijden. Vervolgens snijd je de tomaat en mozzarella in halve schijfjes en plaats je deze in de gemaakte inkepingen van de kipfilet. Pak vervolgens een theelepel en doe op elk schijfje tomaat en mozzarella een half theelepeltje pesto. bestrooi hierna de belegde kipfilet met de BBQ rub.
    kipfilet bbq
  • Maak vervolgens de BBQ klaar voor indirecte verhitting met een koepeltemperatuur van 160 graden Celsius. Als de temperatuur is bereikt leg je de kipfilet op de BBQ en sluit je de deksel. Het duurt ongeveer 30 minuten tot de kipfilet gaar is. Mocht je een kern thermometer bij de hand hebben dan is 72 graden kerntemperatuur de juiste temperatuur om voor te gaan. Is deze temperatuur bereikt dan kan je de kipfilet van de BBQ afhalen.
    kipfilet bbq
  • Serveer de kipfilet vervolgens heerlijk bij wat pasta of groente.
    Geniet ervan!
    kipfilet bbq

Heb je de Kipfilet Caprese zelf op de BBQ gemaakt?

Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.

Ben je naast dit kipfilet BBQ recept ook geïnteresseerd in andere soorten recepten voor de BBQ? Kijk dan gerust eens naar de categorie BBQ recepten boven in de menu structuur. Je kan ook een van de volgende recepten bekijken, wellicht zit daar wat interessants tussen : bavette carpaccio rolladepulled beef recept, soft shell taco’s met pittige salsa, de bagel burger, gevlinderde kip en cote de boeuf van de BBQ

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

En denk eraan!

Turn Don’t Burn

4 reacties op “Kipfilet Caprese van de BBQ”

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Hey Peter,

      Fijn om te lezen dat het gesmaakt heeft en bedankt dat je de moeite hebt genomen om een review te schrijven! Is inderdaad een lekker simpel recept. Ik denk altijd maar zo, lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn.

      Smakelijke groet,

      Bart van Turn Don’t Burn

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Hey Michel!

      Tof dat je de tijd hebt genomen om te reageren onder mijn recept en fijn dat het heeft gesmaakt. Kan me voorstellen dat met een beetje eiken rookhout er ook een mooie extra smaak ontstaat.

      Met smakelijke groet,

      Bart van Turn Don’t Burn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept