Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip! Wie kent de reclame niet? Jij ook toch? Ik moet zeggen dat er werkelijk niks aan is gelogen. Kip is namelijk verschrikkelijk veelzijdig. Doordat kip van zichzelf relatief weinig smaak bevat heb je al snel de mogelijkheid om verschillende andere smaken toe te voegen. Naast dat het zo veelzijdig is heeft kip ook nog eens hele goede voedingswaardes. Het zit onder andere vol met eiwitten welke erg belangrijk zijn voor het lichaam van de mens. Af en toe best goed dus om lekker wat kip te eten van de BBQ. Hebben wij weer een goed excuus om de kolen in de fik te steken. Mooi toch?
Wat is kipfilet caprese?
Indirecte bereiding
We bereiden deze kipfilet caprese indirect op de BBQ wat betekend dat we ze niet rechtstreeks boven de kolen plaatsen maar ervan af. Dit doen we in onze kamado door middel van een platesetter. Bij een kogel barbecue of andere BBQ zorg je gewoon dat je de kipfilet zo ver mogelijk van de kolen vandaan ligt. Als we de deksel sluiten dan creëren we een soort oven effect wat er voor zorgt dat de kipfilet rondom mooi gegaard worden i.p.v. dat het aan een kant heel hard gaat. Je kan de kipfilet namelijk niet omdraaien dus een directe bereiding zou ook niet mogelijk zijn.
Nog een kleine inleiding voordat je aan het recept begint
We gebruiken in onze recepten veelal producten van kwaliteit. Zo ook de kipfilet die in dit recept is gebruikt. Deze kipfilet komt namelijk van The Butchery en is uitsluitend van Nederlandse scharrel kippen. En dit proef je echt. Daarnaast hebben we deze dry rub voor kip gebruikt van Van Beekum specerijen. Deze rub geeft net een beetje extra smaakbeleving aan dit al mooie gerechtje.
Dus, hoe maak je deze Kipfilet Caprese van de BBQ?
Kipfilet Caprese van de BBQ
Uitrusting
- 1 BBQ met deksel
Ingrediënten
- 4 stuks kipfilet
- 2 stuks roma tomaten
- 1 bol mozzarella
- 1 potje groene pesto
- 1 eetlepel dry rub voor kip
Instructies
- Haal de kipfilet uit de verpakking en dep deze goed droog met keukenpapier. Snijd vervolgens in de breedte van boven naar beneden de kipfilet in maar snijd hem niet helemaal door. Je wil dus niet helemaal door de kipfilet heen snijden. Vervolgens snijd je de tomaat en mozzarella in halve schijfjes en plaats je deze in de gemaakte inkepingen van de kipfilet. Pak vervolgens een theelepel en doe op elk schijfje tomaat en mozzarella een half theelepeltje pesto. bestrooi hierna de belegde kipfilet met de BBQ rub.
- Maak vervolgens de BBQ klaar voor indirecte verhitting met een koepeltemperatuur van 160 graden Celsius. Als de temperatuur is bereikt leg je de kipfilet op de BBQ en sluit je de deksel. Het duurt ongeveer 30 minuten tot de kipfilet gaar is. Mocht je een kern thermometer bij de hand hebben dan is 72 graden kerntemperatuur de juiste temperatuur om voor te gaan. Is deze temperatuur bereikt dan kan je de kipfilet van de BBQ afhalen.
- Serveer de kipfilet vervolgens heerlijk bij wat pasta of groente. Geniet ervan!
Voedingswaarden
Heb je de Kipfilet Caprese zelf op de BBQ gemaakt?
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast dit kipfilet BBQ recept ook geïnteresseerd in andere soorten recepten voor de BBQ? Kijk dan gerust eens naar de categorie BBQ recepten boven in de menu structuur. Je kan ook een van de volgende recepten bekijken, wellicht zit daar wat interessants tussen : bavette carpaccio rollade, pulled beef recept, soft shell taco’s met pittige salsa, de bagel burger, gevlinderde kip en cote de boeuf van de BBQ
Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
En denk eraan!
Turn Don’t Burn
Wat een super recept lekker simpel te maken maar oh zo lekker
Hey Peter,
Fijn om te lezen dat het gesmaakt heeft en bedankt dat je de moeite hebt genomen om een review te schrijven! Is inderdaad een lekker simpel recept. Ik denk altijd maar zo, lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn.
Smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Ik heb het vanavond ook gemaakt, ook samen met een beetje eiken rookhout. Was erg lekker! Thanks
Hey Michel!
Tof dat je de tijd hebt genomen om te reageren onder mijn recept en fijn dat het heeft gesmaakt. Kan me voorstellen dat met een beetje eiken rookhout er ook een mooie extra smaak ontstaat.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Wat een heerlijk zomer recept!! Ook voor op de camping Samen met wat frisse watermeloen salade
Hey Danielle,
Allereerst bedankt dat je de tijd hebt genomen om te reageren onder mijn recept, dat kan ik heel erg waarderen! Fijn ook om te lezen dat je het een lekker recept vond. Klinkt overigens ook echt heel lekker met die watermeloen salade erbij, daar ga ik eens verder induiken!
Hopelijk vind je nog meer lekkere dingen op de website.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Vandaag 30 augustus 2024 dit gerecht gemaakt op de bastard. en het was voortreffelijk. De gasten gaven toch een complimenten. Wel spannend om die kipfilet in te snijden. Niet de diep en niet te ondiep. Ik had alle kruiden nieuw gekocht vandaag en dit kip Rub kruiden mengsel is goud. Beetje Ras honoud! Dankjewel voor dit heerlijke recept.
Goedenavond Ruud,
Bedankt dat je de tijd hebt genomen om te reageren onder het recept en super dat het gerecht jou en de gasten is gevallen! Die kip rub is goed he!
Hopelijk zie je nog meer lekkere recepten op mijn website.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn