Haal de kipfilet uit de verpakking en dep deze goed droog met keukenpapier. Snijd vervolgens in de breedte van boven naar beneden de kipfilet in maar snijd hem niet helemaal door. Je wil dus niet helemaal door de kipfilet heen snijden. Vervolgens snijd je de tomaat en mozzarella in halve schijfjes en plaats je deze in de gemaakte inkepingen van de kipfilet. Pak vervolgens een theelepel en doe op elk schijfje tomaat en mozzarella een half theelepeltje pesto. bestrooi hierna de belegde kipfilet met de BBQ rub.
Maak vervolgens de BBQ klaar voor indirecte verhitting met een koepeltemperatuur van 160 graden Celsius. Als de temperatuur is bereikt leg je de kipfilet op de BBQ en sluit je de deksel. Het duurt ongeveer 30 minuten tot de kipfilet gaar is. Mocht je een kern thermometer bij de hand hebben dan is 72 graden kerntemperatuur de juiste temperatuur om voor te gaan. Is deze temperatuur bereikt dan kan je de kipfilet van de BBQ afhalen.
Serveer de kipfilet vervolgens heerlijk bij wat pasta of groente. Geniet ervan!