Gepofte aardappel BBQ recept
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
We gaan vrolijk verder met het maken van smaakmakers, en dit keer duik ik in de wereld van stroganoff saus. Mijn verzameling aan sauzen en marinades blijft groeien en deze klassieker kon natuurlijk niet ontbreken. Een romige, kruidige saus die perfect past bij een goed stuk vlees. Lees verder, want ik vertel je in dit recept precies hoe jij deze smaakbom zelf op tafel zet.
stroganoff saus is een rijke, smaakvolle saus met Russische roots. De saus staat bekend om zijn romige textuur en licht pittige diepgang. Dit doet hij dankzij een combinatie van ui, knoflook, paprika, tomatenpuree, verschillende kruiden en wodka, jaja je leest het goed, wodka. Oorspronkelijk werd stroganoff geserveerd bij rundvlees, maar hij past ook perfect bij varkenshaas of kip.
Het draait allemaal om de juiste combinatie van romig en kruidig. We gebruiken in ons recept 2 verschillende soorten paprika poeder. De reguliere en de gerookte paprikapoeder. Dit doen we om de saus een extra dimensie te geven die het goed kan hebben. Verder voegen we ook nog een beetje cayenne peper toe voor een extra kick. Zo maken we echt een mooie stevige saus.
Deze saus is bijna een alleskunner! Serveer hem traditioneel zoals bij deze ossenhaas tournedos of bijvoorbeeld bij varkenshaas of ander gegrild vlees. Ook is die heerlijk bij knapperige frietjes of als rijke toevoeging aan een stoofgerecht.
En vond je het lekker? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit stroganoff saus recept ook geïnteresseerd in andere sauzen en marinade recepten? Wij hebben inmiddels echt een behoorlijke hoeveelheid saus recepten gemaakt in onze sauzen & marinades categorie. Werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dacht ik zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
Licht pittige garnalen van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een nieuwe week, dus ook weer tijd voor een nieuw recept! We
Home De beste vleessoorten voor beginners op de BBQ Door Bart van Heulen Fijn om te zien dat je meer te weten wilt komen over
Maple-srirachca kippenvleugels van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een nieuwe week, een nieuw recept. Zo doe ik dit al een tijdje,
echt top heel lekker iedereen moet dit proberen
Hey Frank,
Bedankt dat je de tijd hebt genomen om te reageren, dat kan ik waarderen en fijn dat het heeft gesmaakt.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn