Snelle Pulled Pork van de BBQ
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een
Biefstuk klaargemaakt op je eigen barbecue. Ik denk dat dit wel het meest bekende stukje rundvlees is als je dat aan de mensen op straat vraagt. Het is niet voor niets dat zelfs bij de supermarkt het gekoelde schap er echt vol mee ligt. Daarom dacht ik dat het ook een goed idee was om er een recept voor te schrijven die je klaar kunt maken op je barbecue. Het enige dat je nodig hebt is een mooie gietijzeren skillet of pan. Daar kan je het vlees zo mooi mee dicht schroeien. Verder is dit recept geïnspireerd door het Nederlandse restaurant Loetje. Maar daarover later meer. Lees lekker verder waar ik je precies uitleg hoe jij dit mega recept ook zelf op je eigen barbecue klaar kunt maken!
In Nederland omvat de term “biefstuk” een behoorlijk aantal verschillende stukken van het rund welke ook allemaal uit andere plekken van het dier komen. Elke soort biefstuk heeft daarbij zijn eigen unieke smaak en textuur. De ossenhaas bijvoorbeeld, staat bekend om zijn malsheid. Dit fijne stukje vlees komt uit de lende van het rund en bevat nauwelijks vet, waardoor het bijzonder zacht is.
Een andere populaire keuze is de ribeye, een biefstuk die gesneden wordt uit de ribbenkast. Deze biefstuk heeft een mooie vetmarmering, wat zorgt voor een hele rijke smaak. De entrecote, afkomstig uit de dunne lende, heeft een herkenbare vetrand die tijdens het bakken smelt en zo extra smaak geeft aan het vlees. Hoewel het iets steviger is dan de ossenhaas, blijft het een bijzonder malse en smakelijke optie. Daarnaast is er de lendebiefstuk, ook wel bekend als rump steak, die uit de bil van het rund komt. Dit is een wat steviger stuk vlees met een goede smaak, geliefd bij degenen die van een krachtige vleessmaak houden.
Tot slot is er de kogelbiefstuk, een malse biefstuk afkomstig uit de kogel van de bovenbil. Deze biefstuk heeft een fijne structuur en een zachte smaak. Dit is ook tevens de biefstuk die we gebruiken in ons loetje biefstuk recept. Om exact te zijn is het deze kogelbiefstuk.
Het kan natuurlijk heel goed dat jij precies weet wat Loetje inhoud, dan mag je dit stuk overslaan. Maar voor de mensen die er onbekend mee zijn leg ik graag uit waar mijn bereiding op geïnspireerd is. In Amsterdam sinds de oprichting in 1977, heeft restaurant Loetje zich onderscheiden met zijn eenvoudige maar briljante bereidingswijze: de biefstuk wordt namelijk gebakken in blue band/margarine wat zorgt voor een de authentieke smaak en bizar smaakvolle jus. Het serveren van deze biefstuk met jus met daarbij een aantal casino witte boterhammen en dikke Belgische friet met Zaanse mayonaise is echt een bizarre combinatie die je een keer geprobeerd moet hebben. Ben je dus erg onder de indruk van dit recept na het bereiden, dan kan het eens de moeite zijn om een van hun inmiddels vele locaties te bezoeken!
We bereiden de biefstuk uit dit recept in een gietijzeren skillet die we rechtstreeks boven de kolen op het rooster van de barbecue zetten. Dit gerecht kan je dus ook bereiden als je een open barbecue hebt en geen kamado of weber met deksel of dergelijk. Je hebt alleen een gietijzeren skillet nodig.
Dan gaan we nu na de intro beginnen aan het recept, veel plezier en succes met de bereiding!
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan deze pagina. Dit vinden we echt tof! Mocht je verder je creatie delen op platforms als Instagram of Facebook? Breng ons dan op de hoogte, dan delen we je post.
Wil je naast dit biefstuk recept ook andere BBQ recepten zien en klaar maken? Kijk dan eens boven in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan inmiddels echt een hoop verschillende recepten van voor tot nagerechten en van snacks tot bijgerechten. Er zit vast wel iets voor je tussen.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken deze recepten en informatieve artikelen daarnaast voor de beginnende en de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Thanks!
Bart van Turn Don’t Burn
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een
Smash burgers met rode uien chutney Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Poahhhh, dit is er weer een voor in de boeken hoor! Smash
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We
Surf en turf recept van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Surf en turf, een echte klassieker als je het mij vraagt