Ga terug
+ servings

Loetje style biefstuk van de BBQ

Overheerlijke zachte kogelbiefstuk met een heerlijke gepofte knoflookjus. Echt een dikke blijver als je het mij vraagt!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord biefstuk bbq, biefstuk loetje, biefstuk op de bbq, biefstuk recept, loetje biefstuk maken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 700kcal
Kosten 25 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Instructies

  • We steken allereerst de barbecue aan in een indirecte en directe zone op een 150 graden Celsius. We gaan namelijk eerst de knoflook poffen. Pak een volledige bol knoflook en snijd de kop hiervan af zodat alle teentjes bloot liggen. Voeg vervolgens een klein beetje olijfolie toe en wat kruiden naar keuze(optioneel) en vouw dit dicht in aluminiumfolie.
    knoflook inpakken voor het poffen
  • De knoflook gaat nu op de barbecue gedurende 30 minuten en zal in deze periode 'poffen'. Je kan voelen aan de buitenkant van het aluminiumfolie of de knoflook mooi zacht is geworden. Als dit zo is mag de knoflook van de barbecue af en gaan we beginnen met de biefstukken.
    Gepofte knoflook op de barbecue
  • Vervolgens halen we de biefstuk uit de verpakking en deppen we deze goed droog. We bestrooien deze vervolgens aan beide kanten met zout. Dit zorgt ervoor dat het vocht in het vlees naar de oppervlakte trekt en hierdoor krijgen we straks een mooi krokant laagje op het vlees. Dit zouten doen we overigens 30 minuten voor de bereiding, niet eerder.
    biefstuk droog deppen
  • Voer de temperatuur op naar 200 graden Celsius en zet de gietijzeren skillet rechtstreeks boven de kolen. Als deze goed op temperatuur is gekomen voeg je de blue band toe. Dit laat je vervolgens helemaal uitbubbelen totdat alle bubbels zijn verdwenen. Dit is de indicatie dat de temperatuur van de blue band/margarine goed is om in te bakken.
    blue band smelten in de pan
  • Nu doen we de biefstukken in de pan en zorgen we dat we deze continue over de bodem bewegen. Dit zorgt er voor dat de maillard reactie goed plaatsvind op de buitenkant van je vlees en dat zorgt dan weer voor zo'n mooi krokant randje. Je bakt de biefstukken 2 minuten per kant. Blijf gedurende deze fase de biefstukken door de pan bewegen. Na 2 minuten per kant is het tijd om de biefstukken volledig in te pakken in aluminiumfolie en dit gedurende 4 minuten te laten doorgaren in de folie.
    biefstuk bakken loetje style
  • Als de biefstukken in de folie liggen door te garen is het tijd om de volledige bol gepofte knoflook in de resterende jus te knijpen en het geheel goed door te roeren en te 'bakken'. Nu ontstaat die heerlijke knoflook jus.
    gepofte knoflookjus maken
  • Als de biefstukken lang genoeg hebben gerust in de folie is het tijd om dit uit te pakken en op het bord te leggen. Giet hierover je gepofte knoflook jus en maak af met wat vers gemalen zwarte peper.
    Serveer dit vervolgens zoals Loetje dat doet met een paar casino witte boterhammen en dikke Belgische frieten met Zaanse mayo. Je weet niet wat je meemaakt!
    Geniet er van.
    Loetje biefstuk van de barbecue recept afbeelding

Voedingswaarden

Calories: 700kcal