We beginnen in dit recept door eerst de knoflook, ui, paprika te snipperen. Het mag allemaal best fijn gesneden worden. Snijd vervolgens de champignons in dunne plakjes.
We steken vervolgens de barbecue aan en gaan voor een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. We zetten in de tussentijd als de barbecue opwarmt de skillet alvast op het vuur. Zodra de barbecue de temperatuur heeft bereikt doen we de olie in de skillet en fruiten we de ui en knoflook aan totdat de ui glazig is. Hierna voegen we de champignons en paprika toe en garen we dit door totdat de champignons wat zijn ingeslonken en bruin zijn geworden.
Vervolgens voegen we de verschillende gedroogde kruiden en tomatenpuree toe en bakken we dit 2 minuten mee, roer het geheel continue goed door.
Nu voegen we de runderbouillon, crème fraîche en wodka toe, roeren we het goed door en laten we het geheel 5 minuten zachtjes door pruttelen. Hierna kan de skillet van de barbecue halen en is de saus klaar
Serveer de stroganoff saus vervolgens bij een mooie steak of bij kip. Dat gaat fantastisch samen. Eetsmakelijk!