Texas Style Short Ribs van de BBQ
Texas Style Short Ribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Short ribs, ik heb er inmiddels al wel een paar recepten
We blijven lekker spelen met mooie smaken, en deze keer was het tijd voor een klassieker: piri piri saus. Een saus die het altijd goed doet bij kip van de BBQ, maar ook verrassend lekker is bij garnalen, wivis, of bij gegrilde groenten. De saus mocht dan ook niet ontbreken in mijn BBQ-arsenaal. Pittig, fris, kruidig: precies wat je nodig hebt om een gerecht net dat extra zetje te geven.
Piri piri saus is een pittige chilisaus met Portugese en Afrikaanse invloeden. De basis bestaat uit rode chilipepers, knoflook, citroen en olie, aangevuld met kruiden zoals paprikapoeder, peper en zout. De saus is intens van smaak, met een mooie balans tussen hitte, zuur en kruidigheid. Oorspronkelijk komt het uit landen als Mozambique en Angola, waar Portugese kolonisten de chilipepers introduceerden en deze smaakcombinatie ontstond.
De kracht van een goede piri piri saus zit in de juiste verhouding tussen scherpte en frisheid. De pepers zorgen voor de pittige kick, terwijl de citroen zorgt voor frisheid en diepte. Door de saus te maken met een goede olijfolie krijg je bovendien een romige, bijna fluwelige textuur die mooi blijft plakken aan vlees of vis van de BBQ. Je kunt de saus grof houden of juist glad pureren, afhankelijk van waar je hem voor wilt gebruiken.
Deze saus is veelzijdiger dan je misschien denkt. Natuurlijk is hij perfect als marinade voor kippenpoten of drumsticks, maar ook heerlijk als sausje bij bijvorbeeld deze visspiesjes van de barbecue of op een broodje met pulled chicken. Zelf gebruik ik hem ook graag als basis voor een pittige dressing of als dip bij krokante aardappeltjes. En met een beetje yoghurt maak je er zo een milde variatie van voor wie het iets minder heet wil.
En vond je het lekker? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit piri piri saus recept ook geïnteresseerd in andere sauzen en marinade recepten? Wij hebben inmiddels echt een behoorlijke hoeveelheid saus recepten gemaakt in onze sauzen & marinades categorie. Werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dacht ik zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Texas Style Short Ribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Short ribs, ik heb er inmiddels al wel een paar recepten
Teriyaki steak sandwich van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hoppa, ik dacht weer eens iets nieuws te proberen. Dan met name
Honing-Mosterd Spareribs Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Spareribs, toch wel een van de meest lekkere barbecue gerechten die er zijn. Dit behoort daarom
Mexicaanse kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hoppa, weer een nieuw kruidenrecept! De categorie BBQ rubs en kruiden staat op dit moment van