Ga terug
+ servings

Piri-piri saus recept

Heerlijke zelfgemaakte piri piri saus die je kunt gebruiken als dipsaus of als marinade voor op kip, varkensvlees, rundvlees maar ook op gegrilde groenten. Echt super veelzijdig.
Gang Sauzen
Keuken Afrikaans, portugees
Trefwoord piri piri marinade, piri piri saus, piri piri saus maken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 100kcal

Uitrusting

  • 1 snijplank en scherp mes
  • 1 Blender

Ingrediënten

  • 75 ml olijfolie
  • 4 stuks rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stuks citroenen geperst(alleen het sap)
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel zwarte peper

Instructies

  • We beginnen in dit recept door eerst de pepers open te snijden en te ontdoen van alle zaadlijsten en zaadjes. Vervolgens persen we in de blender het sap van de 2 citroenen en doen we hier alle andere ingrediënten voor de saus bij. We blenden het geheel nu tot een mooie gladde saus/marinade.
    Piri piri marinade maken
  • Gebruik de saus vervolgens om kip, rundvlees, varkensvlees of groentes mee te marineren. Echt super veelzijdig!
    piri piri saus

Voedingswaarden

Calories: 100kcal