Shotgun Shells/Gevulde Canneloni’s BBQ recept.
Shotgun Shells/ Gevulde Canneloni BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hatsiekidee! Shotgunshells ofwel gevulde Canneloni’s van de BBQ! Dit is zoals ons
Hoppa, weer een nieuw kruidenrecept! De categorie BBQ rubs en kruiden staat op dit moment van schrijven al op 15 verschillende recepten. Er zit werkelijk van alles in maar iets met indrukken vanuit de Mexicaanse keuken ontbrak nog. Vandaar deze Mexicaans geïnspireerde kruidenmix. Lekker voor over de taco’s, burrito’s of andere gerechten. Maar ook op een mooi stuk procureur voor pulled pork doet deze het echt geweldig. Lees lekker verder waar ik je precies vertel hoe je deze klaar maakt.
Het is eigenlijk een verzamelnaam voor gedroogde kruiden en specerijen die veel gebruikt worden in de Mexicaanse keuken, zoals komijn, oregano, gerookte paprika en koriander. Deze vormen de basis van een goede Mexicaanse kruidenmix. Gemalen chilies, cayenne, knoflook en een snufje zout en peper geven vervolgens diepte en een lekkere kick. De smaken vullen elkaar perfect aan en passen bij allerlei gerechten, van burrito’s en fajita’s tot gegrilde groenten en vlees.
De juiste verhoudingen zorgen voor balans. In deze mix zitten alleen pure gedroogde kruiden, zonder onnodige toevoegingen. Wil je meer pit? Voeg wat extra gemalen chilies of cayenne peper toe. Liever wat zachter van smaak? Gebruik wat meer van de normale paprikapoeder, deze is wat zoet van smaak. Door zelf te mengen bepaal je precies wat het beste past bij jouw gerechten. Wil je een zout vrije mix? Dan laat je het zout gewoon weg. Ideaal toch?
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidenmixen mee te mengen dan koop ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen. Nou, laten we lekker beginnen!
Dan in ieder geval erg bedankt voor het lezen en maken van mijn recept. We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg!
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte Mexicaanse kruiden toe kunt passen? Zoek dan eens in de zoekbalk boven in de website. Daar vind je een variatie aan recepten om deze bij te kunnen gebruiken.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Shotgun Shells/ Gevulde Canneloni BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hatsiekidee! Shotgunshells ofwel gevulde Canneloni’s van de BBQ! Dit is zoals ons
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
Diamanthaas van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, het moest er maar eens van komen. Diamanthaas! Dit stuk vlees maakt een
Rosbief van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Die lekkere plakjes rosbief van de supermarkt kennen we allemaal wel denk ik. Maar