Warm Gerookte Zeebaars met Kruidenolie
Warm gerookte zeebaars met kruidenolie van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Nieuwe week, nieuw recept! We zijn deze week aan de gang
Een bijgerecht, of hoofdgerecht. Ik wist het namelijk niet helemaal nadat ik deze Mexicaans gevulde paprika’s had gegeten. 1 ding weet ik wel, het was echt knallend lekker. Het mooie is tevens ook, dat het gerecht helemaal geen vlees bevat. Iets wat voor mij zelf echt uitzonderlijk is. Want ik houdt wel van een stukje vlees of wat op zijn tijd. Maargoed, dat was hier helemaal niet nodig. De chili die je zelf maakt in dit recept zit namelijk boordevol smaak dat je het vlees helemaal niet zo mist. Op deze manier is het ook perfect als bijgerecht of als hoofdgerecht voor degene die liever geen vlees eet. Lees lekker verder als ik je interesse heb gewekt!
Dat is natuurlijk een goede vraag. Ik heb voor dit recept gekozen om zelf een chili te bereiden. Een chili sin carne, oftewel een vegetarische chili. Dat kan namelijk prima, omdat chili van zichzelf hele uitgesproken smaken bevat zoals jaja, chilipoeder en natuurlijk nog veel meer smaken. Het gerecht chili is van origine afkomstig uit de grensstreek tussen de VS en Mexico. Dat is overigens ook de reden dat je ook in Texas zo waanzinnig kan eten bij allerlei foodtrucks en carts. De zogenoemde tex-mex keuken is daar geboren. Een keuken met een smaken pallet die we hier in Nederland en België maar wat graag op verschillende wijzen toepassen.
Bij het bereiden van deze gevulde paprika’s is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de paprika’s niet te gaar worden. Ze moeten zacht zijn, maar nog wel een beetje structuur behouden. Let er ook op dat de vulling goed op smaak is voordat je de paprika’s gaat vullen, zodat je zeker weet dat alle smaken goed naar voren komen. Je proeft daarom dit mengsel even vooraf.
In dit recept heb ik gekozen voor een vegetarische vulling, maar je kunt natuurlijk ook gehakt, kip of garnalen toevoegen als je dat lekker vindt en dan is 200 gram van een van deze 3 prima voldoende. Ook kun je variëren met de groenten en kruiden naar eigen smaak. Serveer de gevulde paprika’s met een frisse salade en een klodder zure room of guacamole voor een complete maaltijd.
Nu je alle informatie hebt, kunnen we beginnen aan het recept! Veel BBQ plezier!
En is het je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit gevulde paprika recept van de BBQ ook geïnteresseerd in andere recepten? Wij hebben inmiddels echt een bak recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Warm gerookte zeebaars met kruidenolie van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Nieuwe week, nieuw recept! We zijn deze week aan de gang
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een van
Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het internet
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We weten