Overheerlijke gevulde paprika's met een vulling van zelfgemaakte chili sin carne en een topping van cheddar en jonge kaas. Heerlijk Mexicaans en deze wil je echt een keer proberen!
Allereerst koken we de basmati rijst volgens de verpakking. Vervolgens snipperen we de ui fijn, en snijden we de paprika in kleine blokjes. We maken hierna ook de teen knoflook klaar om geperst te worden. Als laatste gedeelte van deze stap laten we de bonenmix uitlekken en wassen we dit met water totdat de bonen schoon zijn.
We steken nu de barbecue aan welke we klaarmaken voor directe bereiding. We gaan voor een koepeltemperatuur van 150 graden Celsius. Als de barbecue deze temperatuur heeft bereikt zetten we de skillet erop en laten we deze op temperatuur komen. Vervolgens doen we de zonnebloemolie in de pan en fruiten we de ui aan totdat deze glazig wordt. We persen nu de knoflook uit en voegen dit samen met de paprika blokjes toe. Laat dit 2-3 minuten bakken.
Hierna voegen we de tomatenpuree toe en laten dit ook zo'n 3 minuten meebakken. Dit doen we om de zuurgraad uit de puree te halen en hier wordt het eindresultaat een stuk aangenamer. We voegen nu ook de chili en paprikapoeder toe.
Vervolgens voegen we het blik met tomatenblokjes toe en laten dit geheel zo'n 10 minuten zachtjes sudderen. Na deze 10 minuten voeg je de bonenmix met mais toe en roer je dit goed door. De skillet mag nu van de barbecue af waarna je chili sin carne klaar is! Je mag dit nu mixen met de gekookte rijst totdat het een mooi geheel wordt.
Nu is het tijd om de paprika's te vullen. Snijd de deksel eraf op een manier dat de steel eraan blijft zitten en haal vervolgens de zaadlijsten uit de paprika's en maak deze mooi leeg van binnen. Schep nu het chili/rijst mengsel erin en top ze alle 4 af met de tex mex kaas. Bouw de barbecue om tot indirecte verhitting en maak nu met je aluminiumfolie een soort ondergrond zodat de gevulde paprika's goed kunnen blijven staan op je rooster. Je zet de paprika's (en deksels) vervolgens op het rooster en houdt hier ook 150 graden Celsius aan als koepeltemperatuur. Je sluit nu de deksel en laat de paprika's zo'n 30-40 minuten garen totdat de buitenkant van mooi gerimpeld is maar dat ze niet te zacht zijn. Je moet ze nog wel op kunnen tillen van de folie zonder dat ze uit elkaar vallen.
Serveer de paprika's vervolgens met de deksels erop en genieten maar!