Shotgun Shells/Gevulde Canneloni’s BBQ recept.
Shotgun Shells/ Gevulde Canneloni BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hatsiekidee! Shotgunshells ofwel gevulde Canneloni’s van de BBQ! Dit is zoals ons
Drumsticks en kippenpootjes, we maken ze natuurlijk allemaal wel eens klaar op de BBQ. Maar hoe krijg je nou zo´n lekker knapperig velletje? Dat gaan we je in dit recept eens even haarfijn uitleggen. Want het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Lees dus even verder als je meer te weten wil komen over hoe jij je kippenpoten voortaan ook lekker knapperig op de BBQ maakt!
Daarnaast is het erg belangrijk om zonnebloemolie te gebruiken op het moment dat je een knapperig velletje wilt. Probeer maar eens een schnitzel te bakken in zonnebloem olie, je krijgt dan een perfect krokante schnitzel. Dit principe werkt dus exact hetzelfde op deze kippenpoten. Naast de zonnebloemolie gebruiken we de dry rub voor kip van Van Beekum Specerijen. Deze BBQ kruiden rub is speciaal ontwikkeld voor kip gerechten en past echt perfect bij deze krokante smaakbommetjes.
We bereiden deze kippenpoten indirect op de BBQ, wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter toevoegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Leg dan de kippenpoten zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat de kippenpoten rondom doen garen.
Tijdens een indirecte bereiding kunnen we ook mooi wat extra rook smaak toevoegen aan het vlees. Dat doen we in deze bereiding door middel van appel houten snippers van Smokin’ Flavours toe te voegen. Op het moment dat de BBQ de gewenste temperatuur bereikt heeft gooien we er een handje van bij het houtskool. Op deze manier creëren we een heerlijke lichte rooksmaak die perfect past bij kip en dus ook bij deze drumsticks.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen en wanneer je dat dient te doen.
Laat het ons dan weten en tag ons op Instagram of Facebook! Dit vinden we echt tof! Je kan helemaal onderaan de pagina ook een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. We horen namelijk graag wat je beleving was van dit recept. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan horen we dat ook graag! Kunnen wij ook alleen maar van leren.
Ben je naast deze drumsticks van de BBQ ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Shotgun Shells/ Gevulde Canneloni BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hatsiekidee! Shotgunshells ofwel gevulde Canneloni’s van de BBQ! Dit is zoals ons
Zalm-Bacon bites van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Weer eens wat anders! Ons in bacon gewikkelde zalm BBQ recept. Dit recept is toch
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
Beer can chicken van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben de smaak met kip flink te pakken en dachten daarom