Dep de drumsticks goed droog met keukenpapier zodat er geen vocht meer te bekennen is. Smeer de drumsticks hierna goed in met de zonnebloemolie zodat de gehele oppervlakte bedekt is. Rol de drumsticks/kippenpoten hierna door de BBQ rub en zorg dat de BBQ rub de gehele kippenpoten bedekt. Zet dit vervolgens in de koelkast om te marineren terwijl je de BBQ aansteekt.
Maak de BBQ klaar voor indirecte verhitting op 200 graden Celsius. Als de BBQ deze temperatuur bereikt heeft gooi je de appelhouten snippers op de houtskool en leg je de kippenpoten op het rooster. Vervolgens sluit je de deksel. Je gaart de kip nu voor ongeveer 45 minuten met de deksel gesloten. Draai de kip af en toe gedurende de 45 minuten om zodat deze niet verbranden. Wil je zeker weten of de kip gaar is? Meet dan met een kernthermometer een temperatuur van minimaal 74 graden voor perfect gare en malse kip. Eetsmakelijk!