Ga naar de inhoud

Wat is Hot & Fast? Deze BBQ techniek uitgelegd

oosterse-spareribs-van-de-bbq (5)
Bart van Heulen, TurndontBurn

Hot and fast, een term die is over komen waaien vanuit de USA en een BBQ techniek die ze daar veelal gebruiken. Ben jij benieuwd en wil je meer weten over wat deze techniek precies inhoud en hoe je dit toe kunt passen op je eigen BBQ? Lees dan even verder en ik leg het je uit! 

Wat is hot and fast? 

Bij BBQ denk je al snel aan de bekende low and slow methode waarbij het vlees gedurende een langere tijd op een lage temperatuur wordt bereid. Maar er is nog een andere manier om vlees op de barbecue te bereiden, namelijk de hot and fast methode. Bij deze BBQ techniek wordt het vlees op hoge temperatuur (150-200°C) bereid gedurende een paar uur of minder. Dit is in tegenstelling tot de low & slow methode, waarbij het vlees gedurende een langere periode op lagere temperaturen (90-100°C) wordt bereid. Het gaat hem bij deze methode vooral om het sneller klaarmaken van vlees zonder daar smaak of kwaliteit op in te leveren. 

Waar is dit geschikt voor?

De hot & fast methode is vooral geschikt voor de wat kleinere stukken vlees die relatief snel kunnen worden bereid, zoals bijvoorbeeld steaks. Maar ook spareribs en de wat vettere vleessoorten zijn hier erg geschikt voor. Omdat deze stukken minder de kans hebben om droog te worden. Zo kan je bijvoorbeeld ook pulled pork op deze manier klaarmaken. Door vlees met de hot & fast methode te bereiden krijg je tevens een heerlijke krokante korst aan het vlees die heel smaakvol is. Wil je wat inspiratie om zelf deze BBQ techniek toe te passen? Kijk dan eens naar ons Hot & Fast spareribs!

spareribs bbq

Heb je nu vragen over hot and fast?

Hoewel de hot and fast methode minder bekend is dan de low and slow methode, is het zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Of je nu weinig tijd hebt of gewoon wat sneller klaar wilt zijn, deze techniek helpt je er echt bij! Mocht je nu vragen hebben over deze hot and fast methode of producten die we gebruiken in onze recepten laat het me dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onder aan deze pagina.

Andere interresante blogs & recepten

stoofvlees klaarmaken

Winter BBQ

Winter BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Na een hele lange tijd enkel recepten te hebben gepost is het weer eens tijd voor wat

flat-iron-steak-van-de-bbq

Flat Iron Steak van de BBQ

Flat Iron Steak van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Vandaag ga ik jullie weer wat meer vertellen over nog wat onbekend stuk

Smokin_-Flavours-5x650-giftbox-rooksnippers

De beste BBQ Vaderdag cadeaus

De beste BBQ Vaderdag cadeaus Door Bart van Heulen Zondag 18 Juni is het weer zo ver, Vaderdag! Wil jij je vader of schoonvader nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je mij al op Instagram?

Voor wekelijks nieuwe BBQ-recepten en tips!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.