Winter BBQ
Winter BBQ | Tips & Inspiratie Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Na een hele lange tijd enkel recepten te hebben gepost is het
Hot and fast, een term die is over komen waaien vanuit de USA en een BBQ techniek die ze daar veelal gebruiken. Ben jij benieuwd en wil je meer weten over wat deze techniek precies inhoud en hoe je dit toe kunt passen op je eigen BBQ? Lees dan even verder en ik leg het je uit!
Bij BBQ denk je al snel aan de bekende low and slow methode waarbij het vlees gedurende een langere tijd op een lage temperatuur wordt bereid. Maar er is nog een andere manier om vlees op de barbecue te bereiden, namelijk de hot and fast methode. Bij deze BBQ techniek wordt het vlees op hoge temperatuur (150-200°C) bereid gedurende een paar uur of minder. Dit is in tegenstelling tot de low & slow methode, waarbij het vlees gedurende een langere periode op lagere temperaturen (90-100°C) wordt bereid. Het gaat hem bij deze methode vooral om het sneller klaarmaken van vlees zonder daar smaak of kwaliteit op in te leveren.
De hot & fast methode is vooral geschikt voor de wat kleinere stukken vlees die relatief snel kunnen worden bereid, zoals bijvoorbeeld steaks. Maar ook spareribs en de wat vettere vleessoorten zijn hier erg geschikt voor. Omdat deze stukken minder de kans hebben om droog te worden. Zo kan je bijvoorbeeld ook pulled pork op deze manier klaarmaken. Door vlees met de hot & fast methode te bereiden krijg je tevens een heerlijke krokante korst aan het vlees die heel smaakvol is. Wil je wat inspiratie om zelf deze BBQ techniek toe te passen? Kijk dan eens naar ons Hot & Fast spareribs!
Hoewel de hot and fast methode minder bekend is dan de low and slow methode, is het zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Of je nu weinig tijd hebt of gewoon wat sneller klaar wilt zijn, deze techniek helpt je er echt bij! Mocht je nu vragen hebben over deze hot and fast methode of producten die we gebruiken in onze recepten laat het me dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onder aan deze pagina.
Winter BBQ | Tips & Inspiratie Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Na een hele lange tijd enkel recepten te hebben gepost is het
Flat Iron Steak van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Vandaag ga ik jullie weer wat meer vertellen over nog wat onbekend
Home Houtskool of briketten: welke gebruik je wanneer? Door Bart van Heulen Een van de meest gestelde vragen in BBQ land is toch wel deze
Home De beste BBQ Vaderdag cadeaus Door Bart van Heulen Zondag 16 Juni is het weer zo ver, Vaderdag! Wil jij je vader of schoonvader