Ga naar de inhoud

Broodje grillworst van de BBQ

Dit is er weer zo eentje hoor, een die laat zien dat je niet altijd 9 of 10 uur achter de barbecue moet staan en low & slow moet bereiden. Want man oh man wat was dit lekker. Ik kruidde een grillworst met een zelfgemaakte kruiden rub en grilde dit even rondom. Maak hier een lekkere honing-mosterd mayonaise bij en serveer het op een brioche puntje en klaar is kees. Dit is zo eenvoudig te bereiden en zo verschrikkelijk lekker. Dit wil je absoluut proberen!

Kant en klare grillworst 

En niet zomaar een grillworst. Ik had namelijk deze kant en klare grillworst van het 3 sterren beter leven Livar kloostervarken uit limburg. Deze grillworst hoef je dus alleen nog maar te voorzien met een lekkere dryrub waarnaar je hem rondom afgrillt en een mooi krokant korstje maakt. Het is dus wel een beetje valsspelen doordat je de worst niet zelf maakt maar who cares, soms moet het ook gewoon niet te moeilijk en snel klaar zijn toch?

Honing-mosterd mayonaise

Heel subtiel en zo op tafel is ook de zelfgemaakte honing-mosterd mayonaise die echt perfect past bij dit broodje grillworst. Daarnaast maken we een kruiden rub op basis van paprika en zonder zout en suiker. Zout laten we weg omdat de grillworst zelf ook al op smaak is gemaakt hiermee en suiker gebruiken we niet in de rub omdat dit verbrand direct boven het vuur. Echt alleen pure kruiden dus. Nou goed, laten we lekker beginnen aan het recept!  

Broodje grillworst van de BBQ

Heerlijke grillworst met een eigengemaakte dry rub en honing-mosterd mayonaise op een puntje. Dit wil je gewoon een keer hebben gegeten!
Gang Hoofdgerecht, Snack
Keuken Nederlands
Trefwoord broodje grillworst maken, broodje grillworst recept, grillworst afbakken, grillworst kruiden buitenkant, grillworst kruiden zelf maken, grillworst maken, grillworst recept
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 350kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Voor de grillworst kruiden

Voor de honing-mosterd mayonaise

Instructies

  • We gaan allereerst de grillworst kruiden maken door alle ingrediënten voor de kruidenmix bij elkaar te voegen in een vijzel en deze goed door elkaar te mengen. Mocht je geen vijzel hebben dan kan dit ook in een bakje met een lepeltje.
    Mexicaanse kruiden zelf mengen
  • We kruiden nu de grillworst rondom met de kruiden en zorgen dat de gehele grillworst is bedekt. We bereiden vervolgens de barbecue voor op een half indirecte setting zodat we zowel direct kunnen grillen als indirect kunnen garen. Dit doen we voor als het even te hard gaat je de grillworst naar het indirecte gedeelte kunnen verplaatsen voor wat rust.
    barbecue half indirect instellen
  • We steken vervolgens de barbecue aan en gaan voor een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. We gaan de grillworst nu direct boven de kolen grillen totdat deze rondom mooi bruin is. Dit duurt een 15-20 minuten. Sluit tussendoor de deksel zodat de grillworst ook van binnen mooi op kan warmen. Gaat het te hard? Beweeg de worst naar het indirecte gedeelte.
    grillworst op de barbecue
  • Bak de broodjes even kort af door deze er indirect bij op te leggen in de barbecue of doe dit apart in de oven. Maak hierna de honing-mosterd mayonaise door alle ingrediënten hiervoor samen te voegen en goed door te roeren.
    Saus klaarmaken en broodjes beleggen
  • Vervolgens snijden we de brioche broodjes open en smeren we ze in met de saus. We snijden de grillworst in dunne plakjes en toppen het af met nog een beetje saus. En nu is het genieten geblazen.
    Eetsmakelijk!
    broodje grillworst van de barbecue

Voedingswaarden

Calories: 350kcal

Laat het me weten als je deze grillworst op de BBQ hebt gemaakt!

Dat vind ik echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. Ik hoor namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan hoor ik dat juist graag! Kan ik namelijk ook alleen maar van leren.

Ben je naast dit grillworst recept op zoek naar andere BBQ recepten? Ik heb inmiddels meer dan 160 recepten gemaakt die zowel voor de beginnende als gevorderde BBQ-er zijn dus werkelijk voor een ieder wel wat. Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

Eet smakelijk!

Turn Don’t Burn

Andere BBQ recepten & info

loaded nachos

Kamado recepten voor beginners

Home Kamado recepten voor beginners Door Bart van Heulen We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het

beefhammer bbq

Botermalse beefhammer van de BBQ

Botermalse beefhammer van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De beefhammer! Een trend die inmiddels al even ronddwaalt in de Nederlandse en

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept