We gaan allereerst de grillworst kruiden maken door alle ingrediënten voor de kruidenmix bij elkaar te voegen in een vijzel en deze goed door elkaar te mengen. Mocht je geen vijzel hebben dan kan dit ook in een bakje met een lepeltje.
We kruiden nu de grillworst rondom met de kruiden en zorgen dat de gehele grillworst is bedekt. We bereiden vervolgens de barbecue voor op een half indirecte setting zodat we zowel direct kunnen grillen als indirect kunnen garen. Dit doen we voor als het even te hard gaat je de grillworst naar het indirecte gedeelte kunnen verplaatsen voor wat rust.
We steken vervolgens de barbecue aan en gaan voor een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. We gaan de grillworst nu direct boven de kolen grillen totdat deze rondom mooi bruin is. Dit duurt een 15-20 minuten. Sluit tussendoor de deksel zodat de grillworst ook van binnen mooi op kan warmen. Gaat het te hard? Beweeg de worst naar het indirecte gedeelte.
Bak de broodjes even kort af door deze er indirect bij op te leggen in de barbecue of doe dit apart in de oven. Maak hierna de honing-mosterd mayonaise door alle ingrediënten hiervoor samen te voegen en goed door te roeren.
Vervolgens snijden we de brioche broodjes open en smeren we ze in met de saus. We snijden de grillworst in dunne plakjes en toppen het af met nog een beetje saus. En nu is het genieten geblazen. Eetsmakelijk!