Botermalse beefhammer van de BBQ
Botermalse beefhammer van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De beefhammer! Een trend die inmiddels al even ronddwaalt in de Nederlandse en
Er zijn van die dagen dat je gewoon zin hebt in iets lekkers van de barbecue, maar dan zonder al te veel gedoe. Niet urenlang garen met low & slow barbecue. Gewoon een stevige hap met karakter. Voor precies die momenten is curryworst van de barbecue een gouden idee. Krokante worst van buiten, sappig van binnen, en met een kruidige saus waar je stil van wordt. Perfect voor een zomerse avond met vrienden of familie. Of natuurlijk gewoon lekker voor jezelf!
Je kent hem misschien vooral uit Duitsland: de iconische currywurst. Maar wat veel mensen niet weten, is dat je ‘m ook uitstekend zelf kunt maken — en dan wat mij betreft bij voorkeur op de barbecue. De basis is een stevige braadworst, die na het grillen in plakjes wordt gesneden en overgoten met een warme tomaten-kerrie saus en wordt afgemaakt met een kerrie kruiden mix.
Curryworst is daarmee simpel qua opzet, maar juist dat maakt het zo goed. De smaak zit hem in de details: de juiste worst (liefst echt een witte braadworst), het grillen boven direct vuur voor die mooie barbecue smaak, en natuurlijk de saus — licht pittig, kruidig en zoet. Een mooie combi waar je weinig aan hoeft toe te voegen.
Hoewel curryworst ook in de pan kan, wordt hij op de barbecue echt next level. Door de hitte van het grillrooster krijgt de worst een krokante buitenkant, met die typische smaak. En omdat je werkt met directe hitte, ben je ook nog eens snel klaar. Geen ingewikkelde bereiding, gewoon even draaien, goed opletten, en binnen een paar minuten is het tijd om ze er al weer af te halen.
Zonder saus geen curryworst, en ook hier kun je iets bijzonders van maken. Deze saus is gebaseerd op ketchup, maar dan stevig opgepept. Denk aan gebakken ui, een vleugje balsamico azijn, tomatenpuree, paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder, basterdsuiker en honing. Alles zachtjes laten pruttelen, en klaar is je eigen curryworst saus. Liever een wat diepere smaak? Voeg dan een scheutje appelstroop of een lepeltje mosterd toe.
De worsten gaan direct boven het vuur. Zorg dus dat je barbecue goed heet is, rond de 200 graden. Gril de worsten in een paar minuten rondom mooi bruin. Snijd ze daarna in plakjes, leg ze in een schaaltje of op een bord, en giet er een flinke lepel warme saus overheen. Wil je het helemaal in stijl doen? Bestrooi het geheel dan nog met wat extra kerriepoeder. Serveer met een stukje brood of frietjes en je hebt een streetfood klassieker in een nieuw jasje.
Trek gekregen? Laten we beginnen!
Laat het mij dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor mijn nieuwsbrief. Ik stuur je wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast dit curryworst recept ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 200 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende subcategorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Botermalse beefhammer van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De beefhammer! Een trend die inmiddels al even ronddwaalt in de Nederlandse en
Stoofvlees met bier van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een echte klassieke stoof met bier, een gerecht dat vele van ons
Pulled zalm broodjes Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Zalm. Ik houd er wel van in allerlei verschillende bereidingen. Zo ben ik een heel
Home Meater Pro Duo review: Van A tot Z Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Naar aanleiding van mijn eerdere samenwerking afgelopen jaar met de importeur
Heerlijk!! En super makkelijk om te maken. Wij hebben het gegeten met een kaiser broodje.
Hey Miranda!
Allereerst bedankt voor je mooie review! En natuurlijk fijn om te lezen dat de Curryworst jullie zo heeft gesmaakt, dat is namelijk het belangrijkst!
Top ook in de combinatie met een lekker kaiser broodje!
Hopelijk zie je nog meer lekkere BBQ recepten op mijn website.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn