We steken als eerst de barbecue aan en gaan voor een half directe/indirect opstelling met een temperatuur van 200 graden Celsius.
We beginnen daarna met het recept door de saus en kerrie kruiden voor te bereiden. Snipper het uitje heel fijn en meng vervolgens ketchup, honing, basterdsuiker, balsamico en worchestershire saus in een maatbeker goed door elkaar. Meng de kerriepoeder, paprikapoeder en chilipoeder ook goed door elkaar en doe hier 1 theelepel van door de maatbeker en roer weer goed door. We bewaren de rest van de kruidenmix voor het serveren.
We pakken nu de gietijzeren skillet en fruiten eerst het uitje aan in de zonnebloem olie totdat deze mooi glazig is. Hierna voegen we de tomatenpuree toe en bakken we dit even mee om het te ontzuren. Hierna gaat de inhoud van de maatbeker erbij en laten we dit zachtjes even pruttelen. Roer dit ondertussen ook goed door zodat het niet aanbrand. Als de saus mooi van dikte is mag hij er vanaf en gaan we de worsten grillen.
We grillen vervolgens de braadworsten op 200 graden Celsius rondom mooi bruin op het directe gedeelte. Als dit gebeurt is mogen ze er vanaf en kunnen we deze in mooie kleine stukjes snijden.
We mengen als laatste de curryworst met de saus door elkaar en voegen bovenop om het af te maken nog wat van de kruidenmix toe. En klaar zijn we, eetsmakelijk! Gaat vast lukken!