Diamanthaas van de BBQ
Diamanthaas van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, het moest er maar eens van komen. Diamanthaas! Dit stuk vlees maakt een
Een echte klassieke stoof met bier, een gerecht dat vele van ons al een eindeloze hoeveelheid keren hebben gegeten in ons leven. Een recept wat ik daarom al vele malen heb aangepast en heb finegetuned totdat het uiteindelijk dit resultaat is geworden. Een stoof met verschillende invloeden van Belgische, tot Engelse. Alles om uit te komen op de wat mij betreft ultieme smaak. Laat me je meenemen hoe ik het, wat mij betreft optimale stoofvlees maak.
In het kort snijden we alle ingredienten op in mooie kleine stukjes. We bedekken vervolgens deze riblappen van The Butchery in een dun laagje bloem en bakken dit mooi aan in de Dutch Oven. Hierna halen we het vlees uit de pan en bakken we de ui, wortel en knoflook kort aan totdat het glazig wordt. We voegen vervolgens de tomaten puree toe en laten dit kort mee garen. Hierna gaat het vlees terug in de pan, voegen we het runderfond en bier toe, en als laatste de verse kruiden. De rest is aan de hitte om zijn magie te doen. Het is in het begin dus wat geregel maar zodra alles in de pan zit heb je er eigenlijk weinig omkijken meer naar. Enkel af en toe goed roeren en echt zachtjes stoven om te voorkomen dat de boel aankoekt in de onderkant van je Dutch Oven.
Traditioneel wordt voor stoofvlees dat je verrijkt met bier, vaak een wat donkerder biertje gebruikt. Belgische bieren zoals bruine, dubbele of zelfs een abdijbieren werken heel goed. Voorbeelden van bieren die je zou kunnen gebruiken zijn: Aflligem dubbel, Leffe bruin(zoals in dit recept) of Westmalle dubbel. Maar dit hoeft echt niet perse een van deze 3 varianten te zijn. Vermijd in ieder geval bieren die te licht of te hoppig zijn, omdat ze niet goed passen bij de rijke en volle smaak die je wilt bereiken met een gerecht als dit. Kijk daarnaast ook uit voor bieren met een hoog bitter gehalte, sommige trippels bijvoorbeeld hebben een behoorlijk bittertje, deze proef je dan terug in je stoofvlees en daar moet je van houden. Experimenteer ook gerust met verschillende bieren om te ontdekken welke smaakcombinaties jouw voorkeur hebben en laat het ons zeker weten op de socials of de reactie box onderaan deze pagina.
En vond je het een mooi recept? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en zo zien onze volgers deze ook voorbij komen. Je blijft dan dus altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Naast dit recept voor stoofvlees met bier hebben we ook veel andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 150 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Of kijk onder de categorie BBQ blog, hier geven wet je naast recepten ook verschillende soorten uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips en tricks.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Diamanthaas van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, het moest er maar eens van komen. Diamanthaas! Dit stuk vlees maakt een
Home Een Kerst BBQ | recepten & inspiratie Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Kerst, een leuke maar vaak ook hectische periode met veel eten en
10 Winter BBQ recepten Door Bart van Heulen Inhoudsopgave De winter, een periode waarbij voor veel mensen de barbecue naar binnen gaat en niet wordt
Botermalse beefhammer van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De beefhammer! Een trend die inmiddels al even ronddwaalt in de Nederlandse en
Wil dit recept dit weekend uitproberen.
Lijkt mij lekker!
Wil alleen weten of die 500ml runderfoud puur of aangelengd is?
Gr, Gert-Jan.
Goedenavond Gert-Jan,
Tof dat je het recept van het weekend wilt maken. De runderfond is puur, heb ik verder niet aangelengd.
Veel succes met maken!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Goedenavond Bart,
Heb het stoofvlees vandaag gemaakt en het was erg lekker. Echt een aanrader.
Gr, Gert-Jan.
Goedenavond Gert-Jan,
Wat goed om te horen! En bedankt dat je alsnog even een berichtje achter laat. Dat kan ik erg waarderen.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn