Varkenswangen stoofvlees van de BBQ
Varkenswangen stoofvlees van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Varkenswangen stoofvlees van de BBQ, een gerecht waarbij de rijke smaak van iberico
De ultieme stoof als je het mij vraagt en hij komt dus uit Frankrijk, de bourgogne streek welgeteld. De combinatie van mooie sukade, een goede rode wijn en de juiste groenten geven dit stoofvlees een bizarre diepe smaak waar je echt van kan blijven eten. Over het algemeen wordt deze boeuf bourguignon wat ‘rund op zijn bourgondisch’ betekend veel gegeten rond de kerstdagen vanwege die diepe en rijke smaken. Het geeft daarnaast een fantastisch gevoel als je zo’n lekker warm stoofpotje naar binnen schuift. Maar geloof mij als ik je vertel dat dit ook prima kan op andere momenten in het jaar. Wat mij betreft altijd wel eigenlijk.
Boeuf Bourguignon is een traditioneel Frans stoofgerecht, afkomstig uit de Bourgogne regio. Het bestaat uit malse stukken rundvlees die langzaam gestoofd worden in rode wijn, samen met ingrediënten zoals spekjes, wortels, uien, champignons, verse tijm en laurierblaadjes. Het gerecht staat bekend om zijn rijke, diepe smaken en de fluweelzachte saus die ontstaat tijdens het sudderen. Het wordt vaak beschouwd als een van de meest iconische gerechten van de Franse keuken, een mix van eenvoud en culinaire finesse.
Dat vind ik echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. Ik hoor namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan hoor ik dat juist graag! Kan ik namelijk ook alleen maar van leren.
Ben je naast deze boeuf bourguignon op zoek naar andere BBQ recepten? Ik heb inmiddels meer dan 150 recepten gemaakt die zowel voor de beginnende als gevorderde BBQ-er zijn dus werkelijk voor een ieder wel wat. Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Varkenswangen stoofvlees van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Varkenswangen stoofvlees van de BBQ, een gerecht waarbij de rijke smaak van iberico
Stoofvlees met bier van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een echte klassieke stoof met bier, een gerecht dat vele van ons
Honing-Mosterd Spareribs Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Spareribs, toch wel een van de meest lekkere barbecue gerechten die er zijn. Dit behoort daarom
Jalapeño-cheddar worst bladerdeeg hapjes Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Vroeger, toen ik een stukje jonger was deelde ik altijd kleine knakworstjes in bladerdeeg