Hot & Fast Spareribs van de BBQ
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Pulled chicken uit de Dutch oven, wat mij betreft echt het ultieme verjaardagsfeest eten. Je maakt namelijk met gemak hier zo 3+ kilo’s van klaar en met een paar zakken witte bolletjes en wat coleslaw voorzie je zo een hele buts mensen van lekker eten! In dit recept neem ik je mee naar mijn favoriete bereiding van dit gerecht en vertel ik je verder ook wat meer over waarom we dit in een Dutch oven doen. Lees dus lekker verder en laat je informeren!
We kruiden allereerst kippendijen en grillen deze kort rechtstreeks boven de kolen om het eerste gedeelte van smaak te ontwikkelen. Vervolgens vullen we de Dutch oven met kippen boullion en BBQ saus waarna we de kippendijen toevoegen. Dit laten we vervolgens een anderhalf uur sudderen met de deksel gesloten. Het proces is zo simpel en kort dat er niet veel fout kan gaan. Het is alleen vooral belangrijk dat je af en toe in de Dutch oven roert om aanbakken te voorkomen.
Voor deze Dutch oven pulled chicken maakt het eigenlijk niet uit wat voor broodjes je gebruikt. Wij serveren het in dit recept lekker simpel op een wit bolletje maar dit kan ook net zo goed op een hard broodje of bijvoorbeeld een brioche. We maakte daarnaast ons recept voor Amerikaanse coleslaw klaar als topping en dat zorgt voor een mooie friszure smaaktoevoeging aan de zoete pulled chicken. Gaat echt mega samen!
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit dutch oven recept ook geïnteresseerd in andere recepten? Wij hebben inmiddels echt een bak recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Lamsrack met kruidenkorst van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een heerlijk delicaat stuk vlees is dit, lamsrack! Mensen zijn vaak
Home 5 Makkelijke BBQ recepten Door Bart van Heulen We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het
Gyros van het spit op de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Manmanman, dit is er ook wel weer een voor in de