Haal de kippendijen uit de verpakking en dep deze goed droog. Pak nu een mesje en snijplank en verwijder overtollig vet. Nadat je dit hebt gedaan voeg je de BBQ rub toe en meng je het geheel goed door elkaar. Je zet vervolgens de kip terug in de koelkast om te marineren(een uur is voldoende).
Vervolgens steken we de BBQ op naar een temperatuur van 175 graden Celsius in de koepel en grillen we de kippendijen een aantal minuten direct boven het vuur aan beide kanten mooi bruin. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn, we garen het namelijk door in de Dutch oven. Haal de kip vervolgens van de barbecue.
Snipper nu de ui en zet de Dutch oven op de barbecue. We fruiten nu de ui aan totdat deze glazig wordt. Als dit het geval is voegen we de kippendijen toe aan de pan en gaan de kippenbouillon en de BBQ saus erbij. Zorg ervoor dat je voldoende vocht in de pan hebt zodat het geheel een beetje onder staat. Is dit niet het geval? Voeg dan wat meer bouillon en saus toe in dezelfde verhouding.
Gaar het geheel zo'n 1 uur en 15 minuten door. Zorg ervoor dat je in deze fase geregeld roert zodat het geheel niet aanbakt. Je mag in deze fase de temperatuur ook iets laten zakken naar 150 zodat de kip mooi zachtjes suddert. Geen probleem als dit langzaam gaat. Na 1 uur en 15 minuten test je even met je BBQ tang of je de kip gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. Kan dit nog niet? Dan laat je het geheel nog een aantal minuten door sudderen.
Pull vervolgens de kip tot fijne draden en serveer het zoals wij hebben gedaan op een wit bolletje met coleslaw gemaakt aan der hand van ons Amerikaanse coleslaw recept.Geniet ervan!