Ga naar de inhoud

Wat zijn leuke ideeën voor een BBQ cadeaupakket?

Bart van Heulen achter de BBQ

Het mooie aan een BBQ cadeaupakket is dat de keuze reuze is! Je hebt natuurlijk veel verschillende mogelijkheden maar we sommen ze hieronder eens voor je op.

Accessoires voor bij het BBQ-en

Je kan natuurlijk beginnen bij de accessoires. Zaken zoals spatels, vorken tangen en nog veel meer tools. Wat ook vandaag de dag veel als BBQ cadeau pakket wordt gegeven zijn rooksnippers. Deze kan je kopen van verschillende soorten hout en dat geeft dan weer allemaal een aparte en unieke smaak aan hetgeen dat je op de BBQ bereid. Je voegt ze simpelweg toe aan je houtskool of briketten en geloof me, dat is het proberen waard! Daarnaast ben ik zelf momenteel ook wel fan van de zogenaamde Pizza steen. Deze leg je simpelweg op je gesloten BBQ en dit zorgt ervoor dat je de BBQ omtovert in een hete luchtoven waar je vervolgens heerlijke pizza’s in kunt bakken. 

Kijk bijvoorbeeld ook eens voor een chicken sitter, ook wel een kiprooster genoemd. Je kan hier heerlijke malse kip op bereiden doormiddel van kookvocht of substanties als bier te gebruiken om dit dan helemaal in de kip te laten trekken. Echte aanrader! 

Voor pulled pork zijn er bijvoorbeeld zaken als de meat claws om je pulled pork perfect te pullen of butchers paper om zo het gerecht perfect indirect te garen en je zuurverdiende bark te behouden.

Naast al deze mooie accessoires is ook veiligheid natuurlijk een belangrijk punt. Daarvoor zijn er hele stoere BBQ handschoenen met een siliconen grillruit. Deze zijn hittebestendig tot 300 graden Celsius.

Accessoires voor op de BBQ

Naast de accessoires voor bij het BBQ-en heb je ook gigantisch veel mogelijkheden met betrekking tot wat je op de BBQ gebruikt. Er zijn vandaag de dag een grote hoeveelheid BBQ rubs beschikbaar. Dit zijn simpelweg kruiden rubs van allerlei soorten kruiden die samen een unieke smaak en ervaring geven aan het vlees of vis dat je klaarmaakt op de BBQ. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om een mooi BBQ rub cadeaupakket te laten samenstellen bij de kruidenier of kijken bij een van de vele BBQ webshops. 

“Een Pizzasteen, zeker een aanrader”

BBQ cadeaupakket

De conclusie is dus dat je er altijd voor kiezen om je eigen swing te geven aan het BBQ cadeaupakket dat je samenstelt. Bovenstaand zijn tenslotte ook maar mijn eigen bevindingen! Uiteindelijk is in mijn ogen het belangrijkste aspect van het BBQ-en het genieten met vrienden en familie, gezelligheid en samenzijn. 

Wil je meer weten over de verschillende recepten die wij als Turn Don’t Burn hebben geschreven? Kijk dan eens naar onze BBQ recepten. Of kijk naar onze pulled pork, buikspek, pulled beef, tri tip, shotgun shells, chicken wings of moink balls recepten. Er zit vast iets lekkers voor je tussen! 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben aan de hand van bovenstaande info laat het me dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onder op deze pagina. Ik sta je via deze weg heel graag te woord.

Groeten,

Turn Don’t Burn

Wil je deze blogpost delen of opslaan? Doe dat via onderstaande knoppen!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *