Ga naar de inhoud

BBQ weer of geen weer?

Bart van Heulen achter de BBQ

Wat ik mezelf vaak af vraag is of het wel het juiste moment is om te BBQ-en. Hoe vaak plan je met vrienden of familie niet een mooie BBQ avond en blijkt het dan naarmate de datum dichterbij komt echt snert weer te worden? Redelijk vaak dus. Is het perfecte BBQ weer daarnaast ook echt belangrijk? We gaan het er in deze blog maar eens over hebben.

Goed of slecht BBQ weer? 

Naarmate het afgelopen mindere jaar is gevorderd zien we waarschijnlijk bij onszelf maar ook bij de mensen om ons heen dat huis en tuin flink worden aangepakt. Dit met name ook natuurlijk doordat de verschillende vakanties niet zijn doorgegaan of dat we geen mogelijkheid hadden om überhaupt op vakantie te gaan. Je ziet links en rechts de mooie overkappingen achter het huis uit de grond komen. 

Dit creëert natuurlijk voor de BBQ ook allerlei mogelijkheden. Want moet het echt warm zijn om te BBQ-en? ik vind van niet, zolang het maar droog is zorgt de BBQ wel voor de nodige warmte. Uiteindelijk heeft het toch ook wel weer wat, zo BBQ-en in de lente of herfst. 

Daarnaast vinden we een graadje of 20-25 met de zon op onze kop heerlijk, maar we hebben dit natuurlijk niet echt nodig. 

Wat te doen als het wel slecht BBQ weer is?

 Er zijn natuurlijk van allerlei maatregelen te nemen om er voor te zorgen dat die heerlijke BBQ gewoon door kan gaan. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je je kamado BBQ naast de overkapping zet en je dus simpelweg droog kan staan terwijl je de burgers aan het draaien bent. Kijk natuurlijk wel uit dat de BBQ zelf buiten de overkapping staat, de hitte onder de overkapping kan namelijk voor vervelende verassingen zorgen en dat wil je natuurlijk niet.

“Weer of geen weer, die BBQ gaat aan!”

Twijfel of de BBQ door moet gaan? 

Bij twijfel zeg ik altijd doen, wat is nou het ergste dat je kan gebeuren? We zijn tenslotte niet van suiker gemaakt, haha. En je kan natuurlijk altijd de boel naar binnen verhuizen en je barbecue dichtbij de deur zetten. Zo is de rest van je gezelschap lekker droog binnen en kan jij af en toe strijden om je gerechten voor elkaar te maken, dat heeft ook we weer wat toch? 

Regen en onweer, BBQ weer

Op het moment van schrijven is het gewoon 18 graden buiten. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om de BBQ weer eens aan te steken en zullen dit spoedig doen. We gaan jullie hier natuurlijk ook van op de hoogte houden. Mocht het nou echt koud zijn en ben jij door heel het jaar door een echte BBQ-er? Kijk dan eens naar onze blog over winter BBQ. Hier zie je allerlei tips over hoe je het beste BBQ-en in de winter aan kan pakken. 

Kan jij nou niet wachten om de BBQ weer eens aan te steken? Kijk dan eens naar een van onze vele BBQ recepten. Of bekijk onze bavette rolllade bbq, buikspek, kiplollies, shotgun shells, moink balls, kipsate broodjes en mac and cheese recepten. 

Mochten er naar aanleiding van deze blogpost vragen of opmerkingen zijn dan horen wij het natuurlijk graag. Je kan ons dan bereiken via de socials en de reactie mogelijkheid onderaan deze pagina. 

Hasta la vista,

Turn Don’t Burn

Wil je deze blogpost delen of opslaan? Doe dat via onderstaande knoppen!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *