Meater 2 plus review: Van A tot Z
Home Meater 2 plus review: Van A tot Z Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Ik werd door de importeur van Meater in Nederland benaderd of
Ik had een tijdje geleden zo verschrikkelijk zin in een saucijzenbroodje en besloot deze zelf te maken. Maar het zou mijn recept niet zijn als ik het toch net iets anders doe dan anderen. Zo heb ik dit recept 2 variaten gemaakt, kan je zelf lekker kiezen. een variant gekruid met zout, peper en knoflook. En een variant met een shoarma kruidenmix. Die laatste, dat paste echt heel erg goed bij elkaar. Dus ik stel je voor, als je dit recept klaar wilt maken, dat je dan zeker beide varianten even een poging geeft!
Het proces om saucijzenbroodjes te maken is echt heel gemakkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een pakje bladerdeeg, mooi vettig gehakt dat niet snel uitdroogt, goede kruiden en een eitje om het af te kwasten voordat ze op de pizzasteen gaan. Oohja, in dit geval, als je ze klaar maakt op de barbecue heb je dus een pizzasteen nodig. Ik gebruik zelf deze.
We bereiden deze saucijzenbroodjes dus indirect op de BBQ met een pizzasteen wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter/diffuser plate toevoegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Leg dan de saucijzenbroodjes zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan op de pizzasteen. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat de broodjes rondom doet garen.
We hebben de helft van ons recept gekruid met deze SPG rub en voor de andere helft hebben we een zelfgemaakte shoarma kruidenmix gemaakt die ook hieronder in het recept hieronder helemaal netjes wordt uitgelicht. Maak ze allebei of als je een keuze tussen beide moet maken, maak dan de shoarma saucijzenbroodjes, gaat je echt bevallen, dat weet ik zeker!
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan deze pagina. Dit vinden we echt tof! Mocht je verder je creatie delen op platforms als Instagram of Facebook? Breng ons dan op de hoogte, dan delen we je post.
Wil je naast deze saucijzenbroodjes andere recepten zien en klaar maken? Kijk dan eens boven in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan inmiddels echt een hoop verschillende recepten van voor tot nagerechten en van snacks tot bijgerechten. Er zit vast wel iets voor je tussen.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken deze recepten en informatieve artikelen daarnaast voor de beginnende en de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Thanks!
Bart van Turn Don’t Burn
Home Meater 2 plus review: Van A tot Z Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Ik werd door de importeur van Meater in Nederland benaderd of
Surf en turf recept van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Surf en turf, een echte klassieker als je het mij vraagt
Loetje style biefstuk van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Biefstuk klaargemaakt op je eigen barbecue. Ik denk dat dit wel het
Buikspek lollies van BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik zag pas geleden op Instagram deze buikspek lollies langskomen. Het trok mijn aandacht