Ga naar de inhoud

Saucijzenbroodjes van de BBQ

Bart van Heulen achter de BBQ

Ik had een tijdje geleden zo verschrikkelijk zin in een saucijzenbroodje en besloot deze zelf te maken. Maar het zou mijn recept niet zijn als ik het toch net iets anders doe dan anderen. Zo heb ik dit recept 2 variaten gemaakt, kan je zelf lekker kiezen. een variant gekruid met zout, peper en knoflook. En een variant met een shoarma kruidenmix. Die laatste, dat paste echt heel erg goed bij elkaar. Dus ik stel je voor, als je dit recept klaar wilt maken, dat je dan zeker beide varianten even een poging geeft! 

Saucijzenbroodjes maken met gemak

Het proces om saucijzenbroodjes te maken is echt heel gemakkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een pakje bladerdeeg, mooi vettig gehakt dat niet snel uitdroogt, goede kruiden en een eitje om het af te kwasten voordat ze op de pizzasteen gaan. Oohja, in dit geval, als je ze klaar maakt op de barbecue heb je dus een pizzasteen nodig. Ik gebruik zelf deze

Indirecte bereiding

We bereiden deze saucijzenbroodjes dus indirect op de BBQ met een pizzasteen wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter/diffuser plate toevoegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Leg dan de saucijzenbroodjes zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan op de pizzasteen. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat de broodjes rondom doet garen.

2 soorten saucijzenbroodjes in dit recept

We hebben de helft van ons recept gekruid met deze SPG rub en voor de andere helft hebben we een zelfgemaakte shoarma kruidenmix gemaakt die ook hieronder in het recept hieronder helemaal netjes wordt uitgelicht. Maak ze allebei of als je een keuze tussen beide moet maken, maak dan de shoarma saucijzenbroodjes, gaat je echt bevallen, dat weet ik zeker!

 

Saucijzenbroodjes zelf maken

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes zijn het allerlekkerst! Maak mijn recept met 2 verschillende varianten. Shoarma saucijzen broodjes en SPG saucijzenbroodjes. Allebei uniek van elkaar maar beiden hartstikke lekker.
Gang Lunch, Snack
Keuken Nederlands
Trefwoord saucijzenbroodje maken, saucijzenbroodje recept, saucijzenbroodjes bbq, saucijzenbroodjes rundergehakt recept
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 5 personen
Calorieën 600kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Instructies

  • We maken allereerst de shoarma kruidenmix klaar volgens het recept in de link. Als dat is gedaan mengen we de helft van het gehakt met de SPG kruidenmix en de andere helft met de zelfgemaakte shoarma kruidenmix. We zetten dit vervolgens afgedekt in de koeling en laten die 20-30 minuten marineren.
    shoarma mix maken
  • Nu is het tijd om het gehakt op te delen in rolletjes van zo'n 50 gram. Zo hebben we voldoende voor 10 saucijzenbroodjes en wordt het ook niet te veel. Haal nu de velletjes bladerdeeg uit de verpakking en laat dit heel kort ontdooien. Niet te lang want anders wordt het deeg te zacht om hier mooie broodjes van te vouwen.
    Plaats nu een gehakt rolletje aan de ene kant van het bladerdeeg en vouw het dicht. Gebruik nu een vork om langs alle zijkanten de boven en onderkant van het bladerdeeg aan elkaar te hechten. Plakt je vork aan het bladerdeeg vast? Gebruik dan af en toe wat water op je vork, dan gaat dit makkelijker.
    Kluts nu het eitje en kwast de broodjes goed in aan de bovenkant met het mengsel zodat het gehele oppervlakte bedekt is.
    saucijzenbroodjes vouwen
  • Vervolgens steken we de barbecue aan en gaan we voor een indirecte setup met een koepeltemperatuur van 175 graden Celsius. De pizzasteen plaats je al vanaf het begin op de barbecue zodat deze mooi mee kan verwarmen.
    Is de temperatuur bereikt? Dan mogen de saucijzenbroodjes op de pizzasteen en mag de deksel dicht. Na 20-25 minuten zijn de broodjes gaar, houdt de onderkant van de broodjes goed in de gaten, deze worden het snelst gaar.
    saucijzenbroodjes op de pizza steen
  • En thats it! Heerlijke saucijzenbroodjes in 2 varianten gemaakt.
    Bij de gewone variant met SPG is het wel lekker om wat curry of ketchup te serveren terwijl bij de shoarma variant een beetje knoflooksaus ook verrassend goed gaat.
    Geniet ervan!
    saucijzenbroodjes klaar

Voedingswaarden

Calories: 600kcal

Heb je de saucijzenbroodjes zelf gemaakt? 

Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan deze pagina. Dit vinden we echt tof! Mocht je verder je creatie delen op platforms als Instagram of Facebook? Breng ons dan op de hoogte, dan delen we je post.

Wil je naast deze saucijzenbroodjes andere recepten zien en klaar maken? Kijk dan eens boven in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan inmiddels echt een hoop verschillende recepten van voor tot nagerechten en van snacks tot bijgerechten. Er zit vast wel iets voor je tussen.

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken deze recepten en informatieve artikelen daarnaast voor de beginnende en de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

Thanks!

Bart van Turn Don’t Burn

Andere recepten

surf en turf van de BBQ

Surf en turf recept van de BBQ

Surf en turf recept van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Surf en turf, een echte klassieker als je het mij vraagt

buikspek lollies

Buikspek lollies van de BBQ

Buikspek lollies van BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik zag pas geleden op Instagram deze buikspek lollies langskomen. Het trok mijn aandacht

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept