Zelfgemaakte saucijzenbroodjes zijn het allerlekkerst! Maak mijn recept met 2 verschillende varianten. Shoarma saucijzen broodjes en SPG saucijzenbroodjes. Allebei uniek van elkaar maar beiden hartstikke lekker.
We maken allereerst de shoarma kruidenmix klaar volgens het recept in de link. Als dat is gedaan mengen we de helft van het gehakt met de SPG kruidenmix en de andere helft met de zelfgemaakte shoarma kruidenmix. We zetten dit vervolgens afgedekt in de koeling en laten die 20-30 minuten marineren.
Nu is het tijd om het gehakt op te delen in rolletjes van zo'n 50 gram. Zo hebben we voldoende voor 10 saucijzenbroodjes en wordt het ook niet te veel. Haal nu de velletjes bladerdeeg uit de verpakking en laat dit heel kort ontdooien. Niet te lang want anders wordt het deeg te zacht om hier mooie broodjes van te vouwen. Plaats nu een gehakt rolletje aan de ene kant van het bladerdeeg en vouw het dicht. Gebruik nu een vork om langs alle zijkanten de boven en onderkant van het bladerdeeg aan elkaar te hechten. Plakt je vork aan het bladerdeeg vast? Gebruik dan af en toe wat water op je vork, dan gaat dit makkelijker. Kluts nu het eitje en kwast de broodjes goed in aan de bovenkant met het mengsel zodat het gehele oppervlakte bedekt is.
Vervolgens steken we de barbecue aan en gaan we voor een indirecte setup met een koepeltemperatuur van 175 graden Celsius. De pizzasteen plaats je al vanaf het begin op de barbecue zodat deze mooi mee kan verwarmen. Is de temperatuur bereikt? Dan mogen de saucijzenbroodjes op de pizzasteen en mag de deksel dicht. Na 20-25 minuten zijn de broodjes gaar, houdt de onderkant van de broodjes goed in de gaten, deze worden het snelst gaar.
En thats it! Heerlijke saucijzenbroodjes in 2 varianten gemaakt. Bij de gewone variant met SPG is het wel lekker om wat curry of ketchup te serveren terwijl bij de shoarma variant een beetje knoflooksaus ook verrassend goed gaat. Geniet ervan!