Jamaicaanse Jerk Chicken
Jamaicaanse Jerk Chicken Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Yah Mannn! We gaan Jamaicaanse jerk chicken bereiden! En hoe! Je waant jezelf werkelijk tussen
Een barbecuesessie hoeft wat mij betreft niet altijd uren te duren. Want hoewel ik het echt geweldig vind om lange sessies te doen, hebben we daar als mensen toch vaak gewoon geen tijd voor. En juist met dat stukje tijd in gedachten bedacht ik deze pizza broodjes. Eigenlijk heel simpel: een paar Italiaanse bollen, een mooie op smaak gebrachte tomatensaus, twee verschillende soorten kaas, salami en wat verse basilicum. Daarmee was het recept voor deze pizza broodjes geboren. En laat me je vertellen: dit is dus echt verschrikkelijk lekker en ik denk dat het binnen 20 minuten op tafel staat. Dat is dan zonder het op temperatuur brengen van je barbecue mee te rekenen – als je begrijpt wat ik bedoel. Nou ja, laat ik je meenemen in hoe we dit precies op tafel zetten.
We maakten deze pizza broodjes met Italiaanse bollen vanwege het formaat, en omdat je ze daardoor lekker royaal kunt beleggen. Maar ook vanwege de mooie, licht kruidige smaak van het broodje zelf – die past perfect bij de rest van het pizza-beleg. Je kunt natuurlijk ook andere broodjes gebruiken, maar let er in ieder geval op dat je kiest voor nog af te bakken broodjes. Dat geeft het beste resultaat op de barbecue.
Voor dit recept is het wel handig als je een pizzasteen hebt die je kunt gebruiken op je barbecue. Daarmee creëer je indirecte hitte waardoor de broodjes mooi krokant afbakken en de kaas perfect smelt. Heb je nog geen pizzasteen? Geen paniek – een gietijzeren pan of een bakplaat op het indirect gedeelte van je barbecue kan ook prima werken. Belangrijk is vooral dat je zorgt voor een constante, niet te hoge temperatuur zodat je broodjes niet verbranden aan de onderkant.
Wat ook leuk is aan dit recept: je kunt er lekker mee variëren. Geen fan van salami? Gebruik dan chorizo, gegrilde groenten of zelfs pulled chicken als topping. Ook met de kazen kun je spelen. Denk aan een combi van mozzarella en Parmezaan, of bijvoorbeeld een pittige gorgonzola voor wat meer karakter. Laat je creativiteit lekker los en maak je eigen signature pizza broodje.
En is het je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast deze pizza broodjes ook heel veel andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 180 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten of blog. Hier geven wet je naast recepten ook verschillende soorten uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Jamaicaanse Jerk Chicken Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Yah Mannn! We gaan Jamaicaanse jerk chicken bereiden! En hoe! Je waant jezelf werkelijk tussen
Groene asperges van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Groene asperges op de BBQ, een van de meest gezochte bijgerechten op het
Teriyaki steak sandwich van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hoppa, ik dacht weer eens iets nieuws te proberen. Dan met name
Botermalse beefhammer van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De beefhammer! Een trend die inmiddels al even ronddwaalt in de Nederlandse en