We beginnen in dit recept om de tomaten passata op smaak te brengen door knoflookpoeder, gedroogde oregano en basilicum en gerookte paprikapoeder toe te voegen. Roer dit nu goed door elkaar. Breng dit verder nog meer op smaak door peper en zout toe te voegen. Uiteraard naar wens.
Snijd nu de Italiaanse bollen door de helft en smeer beide kanten in met de op smaak gemaakte tomatensaus. Hier strooi je half jong een half mozzarella over de beide kanten heen en beleg je 1 kant met de salami.
Dan is het vervolgens tijd om de barbecue klaar te maken op een indirecte setting en een koepeltemperatuur van 250 graden Celsius. Zodra deze temperatuur is bereikt leg je de pizza steen op het rooster en leg je de broodjes er gelijk op. Je sluit nu de deksel voor 7-10 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is en je broodjes mooi krokant zijn.
Beleg hierna de onderkant met een paar verse blaadjes basilicum en klap de bovenkant er op. Je kan nu aanvallen.Eet smakelijk!