Zalm pakketjes van de BBQ
Zalm pakketjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wij zijn bij Turn Don’t Burn zoals je waarschijnlijk wel weet dol op
De oosterse keuken, ik houd er wel van. Vooral omdat de smaken altijd zo mooi uitgesproken zijn. Met hier en daar een mooie dosis pit, lekker zoutig, de echte umami smaken. Dit is ook de reden dat ik naast barbecue toch vaak wel uitwijk naar Sushi en dergelijke. Ik vind dit echt fantastisch. Maar genoeg over mij. Deze oosterse zalmspiesjes zijn geïnspireerd op de Oosterse keuken omdat deze keuken perfect past bij vis en dan ook echt bij zalm. Lees lekker verder waar ik je vertel waarom en hoe je deze zalm spiesjes moet maken.
In het geval van dit recept is het de bedoeling dat we de zalm spiesjes echt maar heel kort grillen op het rooster direct boven de kolen. Het is hierbij belangrijk dat je het rooster van tevoren even insmeert met wat zonnebloem olie of dergelijke. Zalm is namelijk heel erg delicaat en de marinade is vrij zoet en bevat veel suiker. Het komt daarom niet lekker los van het rooster zonder dat je het insmeert. Je zal zien als je een klein laagje zonnebloemolie aanbrengt dit veel makkelijker gaat!
We maken een natte marinade waarin we sojasaus, ketjap manis en deze teriyaki saus van van Beekum Specerijen gebruiken. Door deze zoute en zoete umami smaken samen te voegen krijgen we een marinade die heerlijk oosters is waarmee je bijna het gevoel krijgt alsof je in een sushi restaurant bent beland, en dat vanaf je eigen barbecue. Heerlijk toch?
Dat vinden we echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. We horen namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan horen we dat ook graag! Kunnen wij ook alleen maar van leren.
Ben je naast deze zalmspiesjes geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 150 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Zalm pakketjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wij zijn bij Turn Don’t Burn zoals je waarschijnlijk wel weet dol op
Jamaicaanse Jerk Chicken Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Yah Mannn! We gaan Jamaicaanse jerk chicken bereiden! En hoe! Je waant jezelf werkelijk tussen
Home Temperatuur regelen met je kamado; hoe het werkt! Door Bart van Heulen Welkom in de wereld van barbecueën met een kamado of keramische BBQ!
Loetje style biefstuk van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Biefstuk klaargemaakt op je eigen barbecue. Ik denk dat dit wel het