Ga terug
+ servings

Oosterse zalm spiesjes van de BBQ

Overheelijke kort gegrilde zalm spiesjes met een oosterse marinade afgetopt met sesamzaadjes. Deze wil je eens proberen!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Trefwoord zalm spies, zalm spiesjes, zalmspies bbq, zalmspiesjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 400kcal
Kosten 20 euro

Uitrusting

Ingrediënten

  • 1 stuk zalm zijde zonder huid 500-600 gram
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Voor de marinade

Instructies

  • We halen de zalm zijde uit de verpakking en deppen deze eerst goed droog met keukenpapier. Vervolgens snijden we de zalm in vierkante blokjes van 2.5-3cm. Hierna voegen we alle ingrediënten voor de marinade samen en mengen we de zalm blokjes hier goed doorheen. We laten dit vervolgens 2 uur afgedekt marineren in de koelkast. Als je geen 2 uur hebt dan minimaal 30 minuten voor de juiste smaakafgifte van de marinade.
    Zalm snijden in blokjes van 2x2cm
  • Vervolgens als de zalmblokjes voldoende zijn gemarineerd is het tijd deze aan de prikkertjes te rijgen. Zorg ervoor dat je voordat je begint met rijgen dat je de stokjes circa 10-15 minuten in water laat weken. Dit zorgt ervoor dat deze niet verbranden. In mijn geval heb ik 3 blokjes per stokje gebruikt maar dat mag natuurlijk meer of minder zijn.
    Zalm rijgen aan spiesjes
  • Hierna steken we de barbecue aan en verwarmen we deze naar een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. Als deze temperatuur is bereikt smeren we het rooster lichtelijk in met wat zonnebloemolie. Ik deed dit met een keukenpapiertje en deed hier wat olie op. Kijk uit dat je je vingers niet verbrand. Grill de zalmspiesjes vervolgens 2-3 minuten per kant totdat ze rondom mooi bruin zijn. Als je voor de zekerheid de kerntemperatuur wilt meten dan moet dat zo ongeveer rond de 50-55 graden Celsius zijn.
    Oosterse zalmspies grillen op de barbecue
  • Als de spiesjes mooi bruin zijn haal je ze van de barbecue. Rooster vervolgens in een pannetje de sesamzaadjes mooi bruin en strooi deze over je spiesjes heen. Je kan ze nu lekker opeten.
    Geniet ervan!
    Oosterse zalmspies van de BBQ

Voedingswaarden

Calories: 400kcal