Ga naar de inhoud

Hotwings van de barbecue

Bart van Heulen achter de BBQ

Hotwings, we kennen ze denk ik allemaal wel. Bij de KFC worden deze wings gecoat in een soort krokant jasje. Dit doen we in mijn recept niet. In plaats daarvan gaan we gewoon zorgen dat het velletje van de chickenwing krokant wordt. Daarnaast zijn deze hotwings natuurlijk heerlijk pittig, zoals de naam zegt. We bereiden deze hotwings ook op een speciaal kamado instrument, de PGS12000. Hierover verder in het recept wat meer! 

Hoe maak je die hotwings hot?

De grote vraag natuurlijk. We gebruiken in dit recept een zelfgemaakte dry rub op basis van paprika en cayenne peper. We gebruiken hierbij wat meer cayenne als doorgaans in een BBQ rub wat zorgt voor de pittige smaak. Mocht je nu gevoelig zijn voor pit dan kan je iets minder gebruiken, dat kan je zelf een beetje finetunen. We maken naast die rub ook een soort eindsaus waar we de wings doorheen husselen zodra ze de juiste crisp hebben bereikt. Deze saus bestaat uit een deel smokey barbecue saus en sriracha saus. 

De PGS12000

Ik kwam op een BBQ event in de buurt in gesprek met de makers van de PGS12000. Na een leuk gesprek werd bedacht dat het wel een tof idee was om dit instrument wat meer te gaan testen, en zo werd er eentje naar me toegestuurd. De PGS12000 is een soort rekje wat je plaatst in je kamado barbecue. Hieraan kan je vervolgens spiesen hangen als een soort Indiase tandoor oven. Het mooie hiervan is dat je het vlees of de vis aan de spiesen heel hoog in je kamado hebt hangen en dat het heel mooi rondom gaart. Het bleek dus ook dat dit perfect was om onze hotwings crispy mee te maken. Echt een tof ding dus als je er nog geen hebt, zeker de moeite om er een aan te schaffen voor je eigen kamado! 

Hotwings van de barbecue

Zelfgemaakte crispy hotwings op je eigen barbecue! Lees hier hoe je dit doet en wat je er voor nodig hebt.
Gang Borrelhapje, Snack
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord hot wings, hotwing, hotwings, hotwings maken, pittige kippenvleugels
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 550kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ met deksel
  • 1 PGS12000
  • 1 kom om te mengen
  • 1 bakje
  • 1 theelepel
  • 1 keukenrol

Ingrediënten

  • 1 KG kippenvleugels

Voor de rub

Voor de eind saus

Instructies

  • We mengen eerst alle kruiden voor de dry rub door elkaar. Vervolgens gaat dit over de chickenwings en zorgen we ervoor dat deze helemaal goed bedekt zijn met de rub. De wings gaan nu afgedekt terug in de koelkast, het liefst voor een periode van 2 uur en minimaal 30 minuten.
    hamburger kruiden
  • We steken nu de barbecue aan en gaan voor een koepeltemperatuur van 130 graden Celsius. We rijgen in de tussentijd de chickenwings aan de spiesen en leggen deze bovenop het PGS12000 standaard als deze koepeltemperatuur is bereikt. We sluiten nu de deksel en laten de barbecue zijn werking doen voor een uur tot anderhalf uur. Check af en toe even hoe de wings er aan toe zijn.
    hotwings in de PGS12000 hangen
  • Als je het gevoel hebt dat de chickenwings na deze periode mooi krokant zijn is he tijd om van de barbecue af te halen. Zo niet dan wacht je nog even langer, je hoeft niet bang te zijn dat wings echt droog worden. Het vlees is namelijk vet genoeg.
    Je doet hierna de BBQ saus en de sriracha saus in een kom en husselt hier de chickenwings doorheen zodat ze allemaal mooi gecoat zijn. Serveer ze vervolgens uit op een bord.
    Et voila, genieten maar!
    hotwings van de BBQ

Voedingswaarden

Calories: 550kcal

Laat het ons weten als je deze hotwings hebt gemaakt!

Dat vinden we echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. We horen namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan horen we dat ook graag! Kunnen wij ook alleen maar van leren.

Ben je naast deze hotwings ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 150 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

Eet smakelijk!

Turn Don’t Burn

Andere BBQ recepten & info

tri-tip BBQ

Tri-Tip/Maminha BBQ recept

Reverse seared Tri-Tip BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Nieuwe week, nieuw stuk vlees! Deze keer gaan we aan de haal met

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept