Tri-Tip/Maminha BBQ recept
Reverse seared Tri-Tip BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Nieuwe week, nieuw stuk vlees! Deze keer gaan we aan de haal met
Hotwings, we kennen ze denk ik allemaal wel. Bij de KFC worden deze wings gecoat in een soort krokant jasje. Dit doen we in mijn recept niet. In plaats daarvan gaan we gewoon zorgen dat het velletje van de chickenwing krokant wordt. Daarnaast zijn deze hotwings natuurlijk heerlijk pittig, zoals de naam zegt. We bereiden deze hotwings ook op een speciaal kamado instrument, de PGS12000. Hierover verder in het recept wat meer!
De grote vraag natuurlijk. We gebruiken in dit recept een zelfgemaakte dry rub op basis van paprika en cayenne peper. We gebruiken hierbij wat meer cayenne als doorgaans in een BBQ rub wat zorgt voor de pittige smaak. Mocht je nu gevoelig zijn voor pit dan kan je iets minder gebruiken, dat kan je zelf een beetje finetunen. We maken naast die rub ook een soort eindsaus waar we de wings doorheen husselen zodra ze de juiste crisp hebben bereikt. Deze saus bestaat uit een deel smokey barbecue saus en sriracha saus.
Ik kwam op een BBQ event in de buurt in gesprek met de makers van de PGS12000. Na een leuk gesprek werd bedacht dat het wel een tof idee was om dit instrument wat meer te gaan testen, en zo werd er eentje naar me toegestuurd. De PGS12000 is een soort rekje wat je plaatst in je kamado barbecue. Hieraan kan je vervolgens spiesen hangen als een soort Indiase tandoor oven. Het mooie hiervan is dat je het vlees of de vis aan de spiesen heel hoog in je kamado hebt hangen en dat het heel mooi rondom gaart. Het bleek dus ook dat dit perfect was om onze hotwings crispy mee te maken. Echt een tof ding dus als je er nog geen hebt, zeker de moeite om er een aan te schaffen voor je eigen kamado!
Dat vinden we echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. We horen namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan horen we dat ook graag! Kunnen wij ook alleen maar van leren.
Ben je naast deze hotwings ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 150 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Reverse seared Tri-Tip BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Nieuwe week, nieuw stuk vlees! Deze keer gaan we aan de haal met
Cajun St Louis style ribs met honing glaze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Boom, weer een nieuw recept uit de koker van Turn
Home Een Kerst BBQ | recepten & inspiratie Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Kerst, een leuke maar vaak ook hectische periode met veel eten en
10 Winter BBQ recepten Door Bart van Heulen Inhoudsopgave De winter, een periode waarbij voor veel mensen de barbecue naar binnen gaat en niet wordt