Smash burgers met rode uien chutney
Smash burgers met rode uien chutney Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Poahhhh, dit is er weer een voor in de boeken hoor! Smash
Een nieuwe week, een nieuw recept. Zo doe ik dit al een tijdje, inmiddels maar liefst 3 jaar al. En we gaan voorlopig niet stoppen, want ik heb er veel lol in! Deze week maakte ik mijn 2e recept op een pellet smoker, en dat was wel tof om te doen. Is toch echt anders als een kamado qua beleving en resultaat. Dit recept voor deze maple sriracha kippenvleugels kan je overigens op alle barbecues bereiden, ik zorg dat de uitleg algemeen is. Lees lekker verder hoe je deze kippenvleugels zelf op de BBQ klaarmaakt, ze waren echt wel een succes! Maar eerst wat meer over welk deel ik het liefst gebruik van de vleugels.
We roken de kippenvleugels eerst gedurende een periode voor een mooie rooksmaak op een hoge temperatuur waardoor het velletje van de kippenvleugels mooi krokant wordt. We lakken ze hierna in met een laksaus gemaakt van maple sirup, stroop, sriracha saus en appel cider azijn. Dit zorgt voor een mooie zoet en licht pittige waanzinnige smaak die er voor zorgt dat je wel een hele vracht van deze vleugels op kan!
We bereiden deze keer de vleugels op de Traeger Ironwood pellet smoker. Ondanks dat het gemaakt is op een pellet smoker kan je dit ook gewoon prima bereiden op je kamado of ketelbarbecue. Het is hierbij gewoon belangrijk dat je de volledige bereiding een indirecte setup creëert. Dus niet direct boven de kolen. Laten we beginnen!
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan deze pagina. Dit vinden we echt tof! Mocht je verder je creatie delen op platforms als Instagram of Facebook? Breng ons dan op de hoogte, dan delen we je post.
Wil je naast deze kippenvleugels andere BBQ recepten zien en klaar maken? Kijk dan eens boven in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan inmiddels echt een hoop verschillende recepten van voor tot nagerechten en van snacks tot bijgerechten. Er zit vast wel iets voor je tussen.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken deze recepten en informatieve artikelen daarnaast voor de beginnende en de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Thanks!
Bart van Turn Don’t Burn
Smash burgers met rode uien chutney Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Poahhhh, dit is er weer een voor in de boeken hoor! Smash
Surf en turf recept van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Surf en turf, een echte klassieker als je het mij vraagt
Loetje style biefstuk van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Biefstuk klaargemaakt op je eigen barbecue. Ik denk dat dit wel het
Home Een Kerst BBQ | recepten & inspiratie Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Kerst, een leuke maar vaak ook hectische periode met veel eten en