Allereerst halen we de kippenvleugels uit de verpakking en deppen we deze rondom goed droog. we strooien vervolgens de theelepel maizena over de kippenvleugels en mengen dit goed door elkaar. Vervolgens gaan de kruiden erbij en doe je hetzelfde zodat de kippenvleugels rondom goed zijn bedekt met kruiden. Het geheel gaat vervolgens de koelkast in. We steken nu de barbecue aan op een koepeltemperatuur van 150 graden celsius. Als deze temperatuur is bereikt mag het rookhout tussen de houtskool en de kip op het rooster. Sluit vervolgens gedurende 45 minuten de deksel en laat de kippenvleugels garen.
Na 45 minuten lak je de kippenvleugels in met de zelfgemaakte lak saus. Doe dit goed rondom en sluit de deksel weer en gaar de kippenvleugels nog door voor een periode van 20 minuten. Je kan er voor kiezen om de kippenvleugels kort van de barbecue af te halen om ze in te lakken, je krijgt dan niet zo'n zooitje in je barbecue.
Na de 20 minuten met de lak saus zijn de kippenvleugels mooi gekarameliseerd en kan je ze serveren.Geniet ervan!