Griekse Kipspiesjes met Knoflooksaus
Griekse kipspiesjes met knoflooksaus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Griekse keuken, we houden er volgens mij allemaal wel van. Buiten de gyros
Meine gutte, dit wil je echt een keer proberen! Dat hele chili olie gedoe is natuurlijk een rage van jewelste op het moment maar dit is het gewoon echt waard. En weet dat je de chili olie nadat je de gambas hebt gegeten ook gewoon mooi kan bewaren in de koelkast, daar wordt die nog veel lekkerder van! Nou let’s go, laten we beginnen waar ik je meeneem in hoe jij zelf deze gambas klaar kan maken op je eigen barbecue.
Maak je in een glazen weck potje wat je voordat je de olie erin gooit wel eerst wat verwarmt met warm water. Ik heb het maar wat vaak gezien dat mensen de kokend hete olie in een potje doen dat koud is en dat op het moment knapt de boel uit elkaar, en dit willen we natuurlijk niet. We voegen aan dit potje een reeds gedroogde en verse kruiden aan toe en gieten dit af met kokend hete zonnebloem olie. De ingrediënten in het potje bakken dan vervolgens en dit zorgt ervoor dat het een smaakvol geheel wordt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om dit in een ander pannetje te doen of dergelijke maar ik had een mooi glazen weckpotje staan en dat kon na afkoelen mooi zo de koelkast in.
Ik gebruikte in mijn recept 26/30 formaat black tiger garnalen die ik had gekocht bij de lokale groothandel. Ik vind dit zelf wel een mooi formaat als je het gerecht serveert als een soort tapas. Ga je het serveren als hoofdgerecht? Dan kan het de moeite zijn om echt voor de wat grotere formaten te gaan zoals 6/8 of 8/12. Dat is net wat indrukwekkender.
Dat vind ik echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. Ik hoor namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan hoor ik dat juist graag! Kan ik namelijk ook alleen maar van leren.
Ben je naast deze gambas met chili olie op zoek naar andere BBQ recepten? Ik heb inmiddels meer dan 150 recepten gemaakt die zowel voor de beginnende als gevorderde BBQ-er zijn dus werkelijk voor een ieder wel wat. Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Griekse kipspiesjes met knoflooksaus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Griekse keuken, we houden er volgens mij allemaal wel van. Buiten de gyros
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een
Salsa verde recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Salsa verde, een fantastische groene saus met een verfrissende en kruidige smaak die perfect past
Loetje style biefstuk van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Biefstuk klaargemaakt op je eigen barbecue. Ik denk dat dit wel het