Botermalse beefhammer van de BBQ
Botermalse beefhammer van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De beefhammer! Een trend die inmiddels al even ronddwaalt in de Nederlandse en
Ik realiseerde me ineens dat ik nog geen recept had gedeeld voor zelfgemaakte chili olie. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Chili olie is namelijk een onmisbaar ingrediënt in het arsenaal van elke liefhebber van pittige smaken. Het geeft gerechten een heerlijke kick en kan op allerlei manieren worden gebruikt. Natuurlijk kun je chili olie in de winkel kopen, maar niets gaat boven een zelfgemaakte versie met jouw eigen twist. Het is simpel, snel en altijd nét wat lekkerder, toch? Laten we in dit recept duiken waar ik je precies laat zien hoe je het moet maken.
Je maakt de olie in een glazen weck potje wat je voordat je de olie erin gooit wel eerst wat verwarmt met warm water. Ik heb het maar wat vaak gezien dat mensen de kokend hete olie in een potje doen dat koud is en dat op het moment knapt de boel uit elkaar, en dit willen we natuurlijk niet. We voegen aan dit potje een reeds gedroogde en verse kruiden aan toe en gieten dit af met kokend hete zonnebloem olie. Let dus goed op je handen en zorg ervoor dat je dit process doet in de wasbak of een andere bak waar het niet erg is als het fout gaat, better safe then sorry zeg ik altijd maar!
Zelfgemaakte chili olie is ontzettend veelzijdig. Gebruik het als smaakmaker voor gambas zoals hier, drizzle het over pizza of gegrilde groenten, of gebruik het als dipsaus voor dumplings. Wil je nog een extra twist geven aan jouw variant? Voeg een vleugje sesamolie of fijngemalen pinda’s toe voor extra smaak en textuur. Hoe je het ook gebruikt, deze chili olie geeft elk gerecht direct meer pit en karakter.
Klaar om zelf aan de slag te gaan? Volg het recept hieronder en ontdek hoe eenvoudig het is om je eigen perfecte chili olie te maken. Geniet ervan!
En vond je het lekker? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast deze zelfgemaakte chili olie ook geïnteresseerd in andere saus en marinade recepten? Wij hebben inmiddels echt een behoorlijke hoeveelheid saus recepten gemaakt in onze sauzen & marinades categorie. Werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dacht ik zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Botermalse beefhammer van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De beefhammer! Een trend die inmiddels al even ronddwaalt in de Nederlandse en
Honing-Mosterd Spareribs Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Spareribs, toch wel een van de meest lekkere barbecue gerechten die er zijn. Dit behoort daarom
Hotwings van de barbecue Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hotwings, we kennen ze denk ik allemaal wel. Bij de KFC worden deze wings
5 van mijn beste BBQ recepten met zalm Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Eigenlijk is het bijna zonde om het in deze blog alleen over