Ga naar de inhoud

Dry rub voor rundvlees

Bart van Heulen achter de BBQ

Mijn recept met deze dry rub voor rundvlees moest er ook maar eens van komen. Ik heb op het moment van schrijven al bijna 10 verschillende kruidenmix recepten online staan op mijn website en ik moet zeggen dat deze echt goed worden bezocht. Het laat zien dat er toch ook heel veel mensen zijn die niet zozeer gaan voor gemak, maar voor het ‘weten wat je eet’ principe. En zeg nou zelf, het is toch het mooiste als je iets helemaal van de grond af opbouwt en klaarmaakt. Althans zo zie ik het wel. Anyway, laten we beginnen!

Deze BBQ rub voor rund doet het goed in de breedte

Deze barbecue rub voor rundvlees doet het goed op bijna alle stukken van het rundvlees. Er is iets waarmee je overigens wel rekening moet houden. Er zijn namelijk 2 scenario’s waarbij de rub er iets anders uit gaat zien als in het recept. Ga jij vlees direct grillen? Zoals bij een bavette, entrecote, ribeye of andere stukken vlees. Dan is het beter om het suiker uit de rub weg te laten. Suiker verbrand namelijk als je het blootstelt aan een directe verbranding of boven de 150 graden Celsius indirecte hitte. Voor low & slow is die dus perfect zoals in het recept. Ga je direct grillen? Of een bereiding doen volgens reverse sear? Laat dan het suiker weg. Simpel zat toch? 

Kruiden kopen doe je waar?

Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidemixen mee te mengen dan haal ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen. 

Dry rub voor rundvlees

Met deze dry rub voor rundvlees maak je je eigen rub in een handomdraai. Boordevol met smaak wat perfect past bij elk stukje van het rund.
Gang Kruiden
Keuken Amerikaans
Trefwoord bbq rub rund, dry rub bavette, dry rub rund, picanha bbq rub, rundvlees kruiden
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 50kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 schaaltje
  • 1 eetlepel
  • 1 theelepel

Ingrediënten

Instructies

  • We maken de dry rub klaar door alle ingrediënten uit de lijst samen te voegen en goed door elkaar te roeren zodat het volledig is gemengd.
    Pas het vervolgens toe op allerlei soorten rundvlees zoals short ribs, brisket, beefhammer. Maar op ook bavette, entrecote, ribeye of andere mooie steaks die je direct grilt. Let er dan wel op dat je het suiker weglaat zoals bovenaan de pagina uitgelegd.
    dry rub voor rundvlees

Voedingswaarden

Calories: 50kcal

Heb je deze dry rub voor rundvlees zelf gemaakt?

Dan in ieder geval erg bedankt voor het lezen en maken van mijn recept. We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg!

Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte BBQ rub voor rund toe kunt passen? Zoek dan eens in de zoekbalk boven in de website. Daar vind je een variatie aan recepten om deze te kunnen gebruiken.

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!

En niet vergeten,

Turn Don’t Burn

Andere recepten & blogs

BBQ black friday deals

De beste BBQ Kerst cadeaus

Home De beste BBQ Kerst cadeaus Door Bart van Heulen Kerst, toch wel een van de gezelligste periodes van het jaar. We zien de laatste

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept