Hot & Fast Spareribs van de BBQ
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Niet zoveel eigenlijk. Deze rub bevat een mix van krachtige kruiden die perfect samengaan met varkensvlees. Denk aan peper, zout, paprika, knoflook en ui. Ook een beetje cayennepeper doet het uitstekend in deze mix. Zelf ben ik een grote fan van lichtbruine basterdsuiker in mijn rubs. Dit zorgt voor een prachtige karamelisatie en een rijke smaak! Verder houd ik het zoutgehalte in mijn rubs laag, zodat je beter achteraf kunt nazouten als dat nodig is. Beter nog wat extra zout toevoegen dan het vlees verpesten door een te zoute rub (is iedereen wel eens overkomen denk ik).
Deze rub is natuurlijk gemaakt voor pulled pork maar doet het ook gewoon heel goed op spareribs of buikspek. Zolang je maar zorgt dat je het wel echt gebruikt voor low & slow bereidingen. Kom je qua temperatuur namelijk boven de 150 graden, dan heb je de kans dat de suikers in de rub verbranden en bitter worden. Als je dit gaat doen of je gaat direct grillen kan je beter de suiker weg laten.
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidenmixen mee te mengen dan haal ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen.
Wederom erg bedankt voor het lezen van ons recept! We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina.
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte dry rub voor pulled pork toe kunt passen? Kijk dan eens naar onze BBQ recepten categorie of zoek in de zoekbalk naar pulled pork recepten. Deze dry rub gemaakt met suiker kan perfect op gerechten die indirect worden bereid en niet direct met het vuur in aanraking komen. Ga je grillen dan kan je deze kruidenmix beter maken zonder dat je suiker toevoegt. Suiker verbrand namelijk op hoge temperatuur en dat wordt dan bitter.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Aziatische bavette spiesjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Bij Turn Don’t Burn houden we ervan om te experimenteren met verschillende
Cajun kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik ben de laatste tijd lekker bezig met verschillende kruidenmixen. Omdat ik de smaak nu eenmaal
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We
Hoelang en op hoeveel graden gaat de pulled pork in de oven? Braad je deze eerst nog aan in de pan!
Hey Cindy!
Bedankt voor je vraag. Ik zou gaan voor een temperatuur van 110-120 graden Celsius in de oven. En dan wil je eigenlijk de pulled pork doorgaren tot een kern temperatuur 94 graden Celsius. Het is lastig om hier precies een tijd aan te hangen aangezien het ene stuk vlees het andere niet is. Mocht je nu geen kernthermometer hebben kan je ook na een aantal uren de test doen met de sateprikker. Als je deze er in kan prikken en die er als boter doorheen gaat is het klaar. Maar dat is dan meer een gevoels dingetje. Als je zeker wilt zijn even met de kernthermometer.
Aanbraden in de pan hoeft overigens niet.
Hopelijk heb je hier iets aan!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn