Ga naar de inhoud

Dry rub voor pulled pork

Bart van Heulen achter de BBQ
Ik ben inmiddels lekker bezig met rubs dus trek hem nog even door. Hierbij dan ook mijn BBQ rub of dry rub voor pulled pork! Omdat pulled pork een van de meest gegeten gerechten in BBQ land is besloot ik mijn eigen pulled pork dry rub recept uit te schrijven. Met dit recept kun je eenvoudig je eigen rub samenstellen in de hoeveelheden die je nodig hebt. Zo heb je volledige controle over het proces en kun je bijvoorbeeld zout vrije rubs maken of extra smaak toevoegen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Wat gaat er allemaal in die pulled pork rub?

Niet zoveel eigenlijk. Deze rub bevat een mix van krachtige kruiden die perfect samengaan met varkensvlees. Denk aan peper, zout, paprika, knoflook en ui. Ook een beetje cayennepeper doet het uitstekend in deze mix. Zelf ben ik een grote fan van lichtbruine basterdsuiker in mijn rubs. Dit zorgt voor een prachtige karamelisatie en een rijke smaak! Verder houd ik het zoutgehalte in mijn rubs laag, zodat je beter achteraf kunt nazouten als dat nodig is. Beter nog wat extra zout toevoegen dan het vlees verpesten door een te zoute rub (is iedereen wel eens overkomen denk ik).

Ook goed voor spareribs en andere varkensvlees low & slow bereidingen

Deze rub is natuurlijk gemaakt voor pulled pork maar doet het ook gewoon heel goed op spareribs of buikspek. Zolang je maar zorgt dat je het wel echt gebruikt voor low & slow bereidingen. Kom je qua temperatuur namelijk boven de 150 graden, dan heb je de kans dat de suikers in de rub verbranden en bitter worden. Als je dit gaat doen of je gaat direct grillen kan je beter de suiker weg laten. 

De juiste kruiden kopen om je eigen dry rub mee te maken

Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidenmixen mee te mengen dan haal ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen. 

Dry rub voor pulled pork

Een kanon van een dry rub voor op pulled pork. Gaat ook erg goed op andere delen van het varken zoals spareribs of buikspek!
Gang Kruiden
Keuken Amerikaans
Trefwoord pulled pork kruiden, pulled pork rub, rub pulled pork, rub voor pulled pork
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 6 personen
Calorieën 50kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 schaaltje
  • 1 eetlepel
  • 1 theelepel

Ingrediënten

Instructies

  • Doe alle kruiden afzonderlijk van elkaar in een bakje en meng het geheel door elkaar. Je kan het hierna rijkelijk gebruiken op je procureur of boston butt. Wil je de rub nou bewaren? Dan doe je dit een lange tijd in een afgesloten pot op een donkere plek. Zo kun je de rub de volgende keer gemakkelijk weer gebruiken.
    dry rub voor pulled pork

Voedingswaarden

Calories: 50kcal

Heb je deze BBQ rub voor pulled pork zelf gemaakt?

Wederom erg bedankt voor het lezen van ons recept! We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. 

Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte dry rub voor pulled pork toe kunt passen? Kijk dan eens naar onze BBQ recepten categorie of zoek in de zoekbalk naar pulled pork recepten. Deze dry rub gemaakt met suiker kan perfect op gerechten die indirect worden bereid en niet direct met het vuur in aanraking komen. Ga je grillen dan kan je deze kruidenmix beter maken zonder dat je suiker toevoegt. Suiker verbrand namelijk op hoge temperatuur en dat wordt dan bitter. 

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!

En niet vergeten,

Turn Don’t Burn

Andere recepten & blogs

Cajun kruiden zelf maken

Cajun kruiden

Cajun kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik ben de laatste tijd lekker bezig met verschillende kruidenmixen. Omdat ik de smaak nu eenmaal

Laat hier je review achter

2 gedachten over “Dry rub voor pulled pork”

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Hey Cindy!

      Bedankt voor je vraag. Ik zou gaan voor een temperatuur van 110-120 graden Celsius in de oven. En dan wil je eigenlijk de pulled pork doorgaren tot een kern temperatuur 94 graden Celsius. Het is lastig om hier precies een tijd aan te hangen aangezien het ene stuk vlees het andere niet is. Mocht je nu geen kernthermometer hebben kan je ook na een aantal uren de test doen met de sateprikker. Als je deze er in kan prikken en die er als boter doorheen gaat is het klaar. Maar dat is dan meer een gevoels dingetje. Als je zeker wilt zijn even met de kernthermometer.

      Aanbraden in de pan hoeft overigens niet.

      Hopelijk heb je hier iets aan!

      Met smakelijke groet,

      Bart van Turn Don’t Burn

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept